Glas Javnosti

PLJAČKA KRALJICE SRPSKIH BANJA (18) Za radno mesto kod Đurovića u opštini 5.000 evra!

Politika
Autor: Glas javnosti

Boban Đurović je privatizovao opštinsku upravu Vrnjačke Banje na čijem čelu se nalazi od 2012. godine. Prvi naprednjak kraljice srpskih banja duboko i široko koristi državne resurse zarad sopstvene dobiti.

Ovo se navodi u kriminalističko-obaveštajnom izveštaju o njegovom radu koji je dostovaljne nadležnim službama u Beogradu. U ovom izveštaju se navodi i kako, pojedinci, iskorišćavaju svoja radna mesta u opštini.

Kao neverovatan primer navodi se slučaj Bojane Dunjić. Ona je sa iz privatne radinosti prešla direktno u kabinet predsednika opštine.

- Ova službenica opštine prodavala je ženski donji veš i uveliko se bavila izradom obrva za žene u Vrnjačkoj Banji. Po tome je bila poznata, ali je dolaskom SNS-a na vlast u Vrnjačkoj Banji poželela da se zaposli u državnoj firmi, odnosno u opštini – navodi se u izveštaju.

Po čudnim okolnostima i preko poverljivih ljudi Bobana Đurovića tražila je radno mesto. Ubrzo, zaposlila se u opštini.

- Prema navodima svedoka saradnika posrednici opštinske vlasti su po Vrnjačkoj Banji nudili zaposlenje građanima u administraciji. Navodno, plaćalo se između 3.000 i 5.000 evra, zašta još nismo prikupili čvrste dokaze. Za 3.000 evra se dobijao posao na neodređeno vreme, a za dve hiljade više radno mesto na neodređeno – obajšnjava se.

A onda kreće uzurpacija opštinskih resursa. Prema saznanjima Bojana Dunjić je dobila službeno vozilo. Tačnije, svakodnevno je na posao dolazila i odlazila sa njega sa vozačem opštine. Pored besplatnog prevoza dobila je i plaćene privatne avanture po Kopaoniku. Koliko je para potrošena na nju i koliko samo ova službenica opštine košta građane Vrnjačke Banje još nije poznato.

Ranije smo pisali kako je Đurović privatizovao Turističku organizaciju Vrnjačke Banje, koja ima više zaposlenih nego ona u Beogradu. U banji radi Đurovićeva žena Ana i to na mestu zamenika direktora. Tu je i njena snajka Marija Budimac. Pored njih je još članova šire porodice Đurović, a uhlepljenje u TO je pronašla i familija vozača predsednika opštine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Dragana u 12.03.2022 16:37:38 h
     0 
Sramota vise!! Ali zaista!! Tekstovi su vam smesni samo iz razloga sto je toliko lazi da to prelazi u komediju! Tuzno je sto je zurnalizam izgubio moralne vrednosti. Tuzno je sto za novac moze da izadje clanak kakav zelite, pa cak i citav serijal!! Pitam, kome to smeta Vrnjacka Banja, njen procvat i Boban Djurovic koji je zasluzan za renesansu Vrnjacke Banje !
od Dragana u 12.03.2022 16:40:54 h
     0 
Ostavila sam komentar! Ako recezent dozvoli jer je moj stav suprotan sramnim clancima (placenim!) koje objavljujete o Bobanu Djurovicu!!