Glas Javnosti

PLJAČKA KRALJICE SRPSKIH BANJA (19) Procurele muljačine Đurovića i ministra Tome sa 60 miliona evra

Politika
Autor: Glas javnosti

On ne zna da stane! Bliže se izbori u aprilu a gazda Vrnjačke Banje, kako ga zovu komšije, pravi kombinacije.

O predsedniku opštine Vrnjačka Banja i lideru lokalnih naprednjaka Bobanu Đurovića, posle pisanja kriminalističko-obaveštajnog izveštaja o njegovom bahaćenju i bogaćenju, isplivali su novi detalji. Sada su službe poslale dopunu izveštaje gde upozoravaju nadlažne da pred izbore pokušava da završi poslove "teške" 60 miliona evra.

Kako "Glas" saznaje, na osnovu izveštaja svedoka-saradnika iz opštinske uprave, juče je dopunjen izveštaj. U dopuni je pored Đurovića glavni akter i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je 7. marta bio u Vrnjačkoj Banji.

Prvo su Đurović i ministar prisustvovali sastanku proširenog Opštinskog odbora SNS-a Vrnjačka Banja. U sali bioskopa uvodnu reč uzeo je Đurovića u kojoj se osvrnuo na početak od pre jedne decenije "kada Vrnjačka Banja nije bila ni nalik onome što predstavlja danas, kako u političkom tako i u infrastrukturnom smislu".

Onda se uključio i Momirović.

- Pun potencijal Vrnjačke Banje očekujemo završetkom Moravskog koridora. Poseban akcenat biće na izgradnji kanalizacione mreže i očuvanju ekoloških standarda - rekao je ministar.

Glavna reč, ipak, vodila se kasnije, iza kulisa stranačkog sastanka. Naravno, zbog kriminalističko-obaveštajnog rada službi, Đurović nije bio prisutan na sastanku sa Momirovićem. Zato je njegov izaslanik bila Bojana Dunjić, šefica njegovog kabineta. Šeficu je Đurović, navodno, izabrao jer je duže vreme bila vrlo bliska sa ministrom, ali su ipak u poslednje vreme malo proredili viđanja.

Sastanak je održan u četiri oka. Samo tandem Momirović-Dunjić. Tema sastanka: 60 miliona evra. Ovaj novac država bi trebalo da u narednom peridu uloži u Vrnjačku Banju. Novac za kanalizacionu mrežu i u sveobuhvatnu infrastrukturu.

Ovo je raj za građevinare, posebno one bliske opštinskoj upravi. Ali, dosadašnja državna ulaganja pokazalu se loša po Srbiju. Deo novca je završavao na naduvanim fakturama za prijateljske firme, a deo je nestajao. Setimo se samo famoznog vaterpolo centra...

Nastavlja se...

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR