Glas Javnosti

Petković: Odluka Prištine o zabrani referenduma političko nasilje koje je aminovala međunarodna zajednica

Politika
Autor: Glas javnosti

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da je odluka parlamenta u Prištini, kojom se zabranjuje održavanje referenduma o promeni Ustava Srbije, najflagrantniji akt političkog nasilja, počinjen uz prećutnu saglasnost dela međunarodne zajednice.

Neka (kosovski premijer Aljbin) Kurti i njegovi ekstremisti ne misle da će moći da Srbima zabrane da u budućnosti glasaju na Kosovu i Metohiji, posebno na izborima 3. aprila, i da će uspeti ikoga da obeshrabre u borbi za opstanak i prava srpskog naroda, navodi se u pisanoj izjavi Petkovića.


Danas je, smatra Petković, potvrđeno da je obespravljivanje srpskog naroda, ne samo zvanična politika ekstremističke Kurtijeve vlade već i jedina tema oko koje albanski politički predstavnici u pokrajini imaju konsenzus.

Predstavnici međunarodne zajednice nisu odlučili da blagovremeno primene snažniji pritisak na Prištinu kako bi Srbima bilo omogućeno da glasaju, već su se zadržali na saopštenjima i retoričkim porukama, koje prištinske političke strukture očito nisu doživele kao obavezujuće.

Petković je podsetio da je srpskom narodu uz podršku OEBS u prošlosti bilo garantovano pravo da glasaju na izborima koje raspisuje Srbija.

MILAN ŠARAC: GIŠKU TRENIRALA ZVEZDINA LEGENDA

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR