Glas Javnosti

VLASTI U PRIŠTINI ZABRANILE SRBIMA da organizuju REFERENDUM o ustavnim pitanjima!

Politika
Autor: Glas javnosti

Skupština samoproglašenog Kosova usvojila je danas Rezoluciju o zabrani organizovanja i održavanja referenduma o ustavnim promenama koji se sutra održava u Srbiji.

Za Rezoluciju je glasalo 76 poslanika radikalnog albanskog pokreta "Samoopredjeljenje", Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i poslanika iz manjinskih zajednica, jedan poslanik bio je uzdržan, a 10 poslanika Srpske liste i Demokratske partije Kosova nisu prisustvovali glasanju.

Poslanici Srpske liste napustili su današnju sednicu kosovskog parlamenta, a predsednik ove parlamentarne grupe Igor Simić ocenio je da je kruna nedela prema Srbima na Kosovu i Metohiji zabrana da se izjasne na referendumu o promenama Ustava Srbije.

On je rekao da poslanici Srpske liste neće učestvovati u radu današnjeg zasedanja kosovskog parlamenta, jer je sednica samo farsa s obzirom da je odluka o zabrani održavanja referenduma na teritoriji južne srpske pokrajine već donesena.

Simić je u ime Srpske liste i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji zatražio da poslanici odbace predlog rezolucije Vlade samoproglašenog Kosova o zabrani održavanja referenduma o ustavnim promenama.

BONUS VIDEO:

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR