Glas Javnosti

REFERENDUM U DIJASPORI: Ovo su države gde gastarbajteri mogu da glasaju

Svet
Autor: Glas javnosti

Republička izborna komisija odredila je 10 mesta u inostranstvu na kojima se može 16. januara glasati na referendumu o promeni Ustava Srbije.

Glasači koji su u Austriji, a koji su se prijavili za glasanje na referendumu, moći će da glasaju u Ambasadi Srbije u Beču. Glasači iz Belgije i Luksemburga moći će da glasaju u našoj Ambasadi u Briselu.

Oni koji su u Italiji glasaju u Ambasadi u Rimu, dok će u Oslu glasati svi prijavljeni za referendum u Norveškoj.

U Ruskoj Federaciji mesto glasanja je srpska ambasada u Moskvi. U Ambasadi u Skoplju dolaze glasači iz Severne Makedonije, a u Generalnom konzulatu Srbije u Vukovaru svi iz Hrvatske.

Generalni konzulat u Minhenu određen je za prijavljene glasače iz Nemačke. Za one u Francuskoj određen je naš konzulat u Strazburu.

U srpskoj ambasadi u Cirihu glasaće svi sa boravkom u Švajcarskoj. 

Navedena biračka mesta su utvrđena po odredbi Uputstva Republičke izborne komisije za određivanje glasačkih mesta u postupku sprovođenja republičkog referenduma, kojom je propisano da je za otvaranje glasačkog mesta neophodno da se prijavi najmanje 100 glasača.

Imajući u vidu da je rok za prijavljivanje za glasanje u inostranstvu preko diplomatsko-konzularnih predstavništava istekao u ponoć 25. decembra, glasači koji su se prijavili za glasanje u državama u kojima neće biti otvorena glasačka mesta, moći će da ostvare svoje biračko pravo izlaskom na svoje biračko mesto u Srbiji.

BONUS VIDEO Neverovatna životna ispovest čuvenog astrologa


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR