Glas Javnosti

OTKRIVAMO! EVO ZAŠTO SU RUSI KAZNILI NENADA POPOVIĆA: Izvlačio keš na Zapad, muljao sa informacijama

Politika
Autor: Glas javnosti

Nenad Popović, kontroverzni biznismen i ministar bez portfelja u Vladi Srbije, dobio je zabranu ulaska u Rusku Federaciju, saznaje ekskluzivno "Glas javnosti" a ovo su detalji o kakvom se čoveku zapravo radi.

Kontroverzni biznismen Nenad Popović se rado predstavlja kao "ruski čovek" i naglašava da ima veliko poverenje Kremlja te da je neprikosnoveni srpski patriota. Ipak, umesto u rubljama više voli da drži svoje pare na Zaapdu jer poslednjih 14 godina boravište mu je u Švajcarskoj.  Da stvar bude još kontroverznija, rado se gurao i da bude prisutan na Molitvenom doručku u Beloj kući. Sve je ovo prva primetila novinarka ruske agencije "Regnum" Ana Smirnova koja je uspela i da ga dovede u vezu sa Hašimom Tačijem.


Smirnova je otrkila da je Popović vlasnik kompanije ABS Elektro u Rusiji u u svom tekstu je otkrila da je “reč o osobi koja, pored srpskog, ima i švajcarski pasoš, a koja je istovremeno prisutna na gotovo svakom molitvenom doručku u Vašingtonu”. Čak ga je okarakterisala i kao "implicitnog agenta američkog uticaja", naglasivši da je sudelovao u nekoliko sumnjih privatizacija devedesetih godina prošlog veka odnosno za vreme Miloševićeve ere kada je Popovićeva imovina porasla za više od 100 miliona dolara. 

Glas kontaktirao Ambasadu

Glas javnosti se obratio pismom Ambasadi Ruske Federacije u kome smo zatražili detalje informacije da je Nenadu Popoviću zabranjen ulazak u Rusiju. Uskoro očekujemo odgovor iz ambasade.



Preletač poput Popovića dobro se snašao i u narednim srpskim vladama. Zako je u vladi Vojislava Koštunice bio na čelu Ekonomske grupe za Kosovo i Metohiju i prema navodima novinarke bio je poslovno usko povezan sa Albancima i imao je nameru da privatizuje rudnik Trepču kao i turistički kompleks Brezovica ali mu to na kraju nije uspelo.

- Međutim, Popović je zadržao poslovne kontakte sa Hašimom Tačijem, donedavnim “predsednikom” takozvanog Kosova, i Milom Đukanovićem, predsednikom Crne Gore. Bio je potpredsednik Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice do 2014. godine, kada je osnovao svoju Srpsku narodnu partiju, sa kojom se kasnije, 2017. godine, pridružio Vladi Srbije kao ministar bez portfelja zadužen za inovacije – piše Smirnova.


Kako ruska novinarka navodi, iako su mu pretile istrage i prošao je brojan suđenja, Popović je ipak uspeo da ostane na vlasti ali nije na tome stao već je 2014. godine uspeo da bude umešan i u skandal sa tadašnjim ruskim mnistrom poljoprivrede Fjodorovom kome je, davavši mu svoj privatni avion, prema ruskim zakonima, zapravo davao mito.

Na početku ruske operacije u Ukrajini neki domaći mediji su ga označili kao glavnu osobu koja ima je "nacrtala metu" i potkazivala ih zbog njihovog nezavisnog izveštavanja o Ukrajini. Optužen je da je pokušao, pomoću polarizacije medija, da posvađa sve građane Srbije međusobno!


I to je radio na jedan vrlo perfidan način - osoba iz njegovog kabineta pisla je analize političko-ekonomske situacije u Srbiji i to nudila viđenijim novinarima i urednicima.  Analize završavaju u Popovićevoj korpi za otpatke, a ime analitičara u tefteru potencijalnih saradnika sklonih pisanju naručenih tekstova iz “proverenih izvora” - otkrio je svojevremeno "Blicu" izvor iz Popovićeve okoline označivši upravo Popovića kao glavnom širitelja dezinformacija od strane Kremlja. Međutim, izgleda da je sudbina okrenula mračnu stranu Popoviću pa su mu danas Rusi, kako nezvaničmo saznajemo, zabranili ulazak u ovu zemlju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Dodjoški ološ u 11.05.2022 07:10:54 h
     0 
Sve je to babo gladnim Sebastijanom pravio, pa se bednici nikad najesti ne mogu... Moramo okončati ovu prekodrinsku okupaciju i uništavanje Srbije. Zločince na preki sud. Do poslednjeg!
od Dragisa u 11.05.2022 07:10:19 h
     0 
Najveci smrad zajedno sa Karicima,