Glas Javnosti

EKSKLUZIVNO! NENAD POPOVIĆ PROVALJEN, Rusi mu zabranili ulazak u zemlju

Politika
Autor: Glas javnosti

Nenad Popović, kontroverzni biznismen i ministar bez portfelja u Vladi Srbije, dobio je zabranu ulaska u Rusku Federaciju, saznaje ekskluzivno "Glas javnosti".

Ruske vlasti su ga na listu nepoželjnih stavile pre nekoliko dana! Šta je motiv zabrane još nije poznato a zna se da se rođeni Tuzlak Popović u Srbiji predstavlja kao veliki prijatelj Rusije gde ima, kako tvrdi, razgranate poslove.


Između ostalog, ABS Elektro, kompanija koju je osnovao pre 25 godina, počela je kao kompanija za prodaju i proizvodnju aluminijumske elektrotehničke opreme i sistema automatizacije za fabrike. Danas ova korporacija broji 3.000 zaposlenih u osam kompanija i naučnih instituta u Rusiji. Кorporacija je vodeći snabdevač elektrotehničke opreme za energetska, hidroelektrična i hidronuklearna postrojenja u Rusiji i regionu.

I u Srbiji se predstavljao kao veliki prijatelj Rusa. Vodio je i poslaničku grupu prijateljstva sa Ruskom Federacijom.

Licemer u maršu "Besmrtnog puka"

Popović je juče učestvovao u beogradskoj šetnji "Besmrtnog puka" na Dan pobede nad fašizmom. - Srbija i Rusija uvek su bile na pravoj strani istorije. Naše deke i bake pobedile su u Drugom svetskom ratu sa braćom i sestrama iz Rusije. Mi imamo obavezu da svim političkim sredstvima branimo dve najveće vrednosti Srbije - slobodu i nezavisnost - naveo je Popović, koji je još juče znao da mu je zabranjen ulazak u Rusiju.

O njegovim vezama sa Rusiju, kako stoji u njegovoj biografiji, navode se i brojna ordenja. Popović ima Orden prijateljstva za poseban doprinos u razvoju ekonomskih i društvenih veza Srbije i Rusije, koji dodeljuje predsednik Ruske Federacije. Nosilac je tri ordena koji dodeljuje patrijarh moskovski i cele Rusije: Svetog Danila Moskovskog za duhovni preporod Rusije, Prepodobnog Sergeja Radonješkog za poseban doprinos razvoju odnosa i zbližavanju pravoslavnih naroda, Prepodobnog Serafima Sarovskog za poseban doprinos oživljavanju manastira, crkava, hramova, kao i za crkveno-društveni aktivizam.

Predsednik je Fondacije "Sveti Aleksandar Nevski" iz Beograda, koja je zaslužna za obnovu memorijalnog kompleksa spomenika Ruski Nekropolj na Novom groblju u Beogradu.

Predsednik je Počasnog saveta Društva srpsko-ruskog prijateljstva. Član je, takođe, Počasnog saveta Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, kojem predsedava patrijarh Ruske pravoslavne crkve.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Majolina u 10.05.2022 21:34:27 h
     0 
Zasto nekad ne pisite o tome koliko je covek svojima projektima zaista pomogao i kome Pozdrav za Nenada!