Glas Javnosti
posta

OTKAZANO ROČIŠTE PRIJATELJU UBIJENOG KRIMINALCA: Odloženo uzimanje izjave Bogdanoviću u vezi sa ubistvom Ivanovića, novo – 20. aprila

Politika
Autor: Glas javnosti

Tužilaštvo za organizovani kriminal otkazalo je ročište Bobanu Bogdanoviću, prijatelju ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, koji je bio pozvan da 15. aprila u svojstvu građanina da izjavu u vezi sa njegovim navodima o ubistvu političara Olivera Ivanovića.

Tužilaštvo ga je obavestilo da u svojstvu građanina dođe 20. aprila i da potrebna obaveštenja u vezi sa krivičnim delom terorizam, navodi se u pozivu u koji je N1 imao uvid.


Bogdanović, koji je prijatelj ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, izjavio je za KRIK da je Olivera Ivanovica ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, a da je naručilac ubistva kontroverzni kosovski biznismen Zvonko Veselinović. Prema njegovim navodima, koje je ponudio i Tužilaštvu za organizovani kriminal, ubica je plaćen sa 50 hiljada evra.

U ispovesti za KRIK Boban Bogdanović izneo je životnu priču svog najboljeg druga iz detinjstva Aleksandra Gligorijevića Pukija, sa kojim je nastavio da se druži iako je bio svestan da je Gligorijević duboko u kriminalnim vodama sa Veljkom Belivukom. Bogdanović navodi i da se njegov drug učlanio u SNS i da je postao batina Srpske napredne stranke u Odžacima, gde je živeo i da je bio u tesnoj saradnji sa Andrejem Vučićem, koordinatotom SNS za Vojvodinu, piše N1.

Bogdanović tvrdi da mu je prijatelj 7. marta 2020. ispričao ko su organizatori, ko su nalogodavci i ko je ubica Olivera Ivanovića.

„Olivera Ivanovića je ubio Ljubomir Lainović. To je sin nekadašnjeg žestokog novosadskog momka Branislava Lainovića Dugog. Čovek koji je organizovao i koji je pripremio logistiku je Milan Radoičić. Čovek koji je naredio ubistvo je Zvonko Veselinović. To mi je rekao Aleksandar Gligorijević Puki“, ispričao je Bogdanović.


Bogdanović je objasnio i da je, kako je rekao, Veljko Belivuk, preko Aleksandra Gligorijevića Pukija, isplatio novac ubici Olivera Ivanovića, po nalogu Zvonka Veselinovića.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR