Glas Javnosti

ON JEDINI MOŽE PROTIV VUČIĆA: Zoran Tomić predlaže Koštunicu za predsedničku trku...

Politika
Autor: Glas javnosti

Prema oceni Zorana R. Tomića, profesora Pravnog fakulteta, Vojislav Koštunica je iskusan i hrabar političar i zato ga je on predložio za predsedničkog kandidata na izborima u aprilu.

Prem tomićevim rečima, Koštunica je intelektualac prvoga reda, elitni pravnik vrhunskog obrazovanja, zvanja i znanja, dokazani patriota, nije kompromitovan, neostrašćen je i stabilan,te ga predlaže da "svojim ugledom i delanjem doprinese zaustavljanju svekolikog propadanja naše države i društva".

- Pošten je i govori istinu. Antipod svakog kriminala i korupcije - istakao je u pisanoj izjavi Tomić, koji smatra da je Koštunica u narodu poznato i većinski omiljeno, provereno lice, trezven, častan i dostojanstven.

- Kada je onomad bio u stanju da gotovo iz senke pobedi jednog Slobodana Miloševića, zahvaljujući pored ostalog Đinđićevoj mudrosti i viziji, možda bi i na proleće u aktuelnom kriznom razdoblju za Srbiju mogao na kraju da dobije najviše glasova na predsedničkim izborima. Bar u drugom krugu glasanja - ocenio je redovni profesor Pravnog fakulteta, a preneo N1.

Tomić je takođe rekao da smatra da ulazak Koštunice u trku za predsednika ne bi škodilo ostalim opoticionim kandidatima. To bi čak po njegovom mišljenju povećalo izglede za još jedan krug nadmetanja između onih koji bi pri prvom pokušaju dobili najviše glasova.

- Pa da se u sledstvenom drugom cugu svesrdno i jedinstveno podrži najpopularniji opozicioni kandidat. Možda baš Koštunica. Ovako, bez Koštunice, protiv Aleksandra Vučića slabi su izgledi bilo koga već u prvom krugu - zaključio je on.


Tomić smatra da je Koštunici teško išta prigovoriti na moralnom i na bilo kom drugom planu i da bi on kao šef države nesumnjivo postupao strogo u nacionalnom državnom interesu.

Koštunica bi poštovao ljudske slobode i prava, Ustav Srbije i međunarodne standarde, domaće običaje i crkvu, ali i najsvetlije evropske vrednosti, procenio je Tomić i zaključio da bi bio nestranački kandidat, kako "kako ponajviše i dolikuje državnom poglavaru".

BONUS VIDEO: Ekskluzivno! Misterija Periš!

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR