Glas Javnosti

NEMA POSKUPLJENJA! Putin pokazao prijateljstvo prema Srbiji, cena gasa 270 dolara!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Putin pokazao prijateljstvo prema Srbiji i da će narednih šest meseci Srbija plaćati Rusiji gas po ceni od 270 dolara po kubnom metru.

„Postigli smo nešto što smo pokušali, a Putin je pokazao prijateljstvo prema Srbiji. U narednih šest meseci imaćemo cenu gasa od 270 dolara po kubnom metru, kao i povećanje količine gasa i fleksibilnost za koju sam posebno molio“, rekao je Vučić.

„Putin mi je rekao: ‘Aleksandre, rešenje će biti dobro’, a i posle 6 meseci, čini mi se da ćemo imati izuzetnu cenu i povećanje obima, ali i fleksibilnost", kazao je Vučić.
Predsednik Srbije je ukazao da se na ovaj način štedi više od 300 miliona evra, što je, kako je napomenuo, jedan nacionalni stadion, a dobili smo i sigurnost za snabdevanje.

Vučić je istakao da Srbija neće imati problema sa gasom.
„Razgovarali smo o mnogo tema i hoću da se zahvalim predsedniku Putinu. Razgovarali smo o svim važnim pitanjima, a on je dobro razumeo koliki je značaj cene, količine gasa i takozvane gipkosti. Danas ili do kraja februara nam treba oko 13 miliona kubnih metara gasa, a to su sve teška pitanja“, naveo je Vučić.
Na pitanje kako je došlo do dogovora da li je to bio njegov (Vučićev) predlog ili je to ponudio Putin, predsednik Srbije je odgovorio kako je Putin doneo tu odluku tako što je prihvatio njegov predlog.

„Rekao sam vam da nisam siguran da sam Putin da li bih prihvatio moj predlog. Prihvatio je i bio je više nego fer — kapa dole i veliko hvala“, kazao je Vučić, prenosi Sputnjik. 

Oko stvari oko kojih Rusija može da pomogne, Srbija neće biti ostavljena na cedilu, važna je poruka koju je izneo ruski predsednik Vladimir Putin, preneo je posle razgovora Vučić.
 
Vučić je naveo da tokom razgovora sa Putinom gotovo da nema teme koje se nisu dotakli, uključujući saradnju u kulturi i sportu, uprkos tome što je danas težak dan za Rusiju zbog nesreće u rudniku u sibirskoj Kemerovskoj oblasti.
Napominje i da je Putin tokom razgovora sa njim bio u kontaktu sa predstavnicima Ministarstva za vanredne situacije koji su ga izveštavali oko tragedije, a strahuje se da će posledice biti još veće.
„I u jednom takvom danu Putin je našao dovoljno vremena za Srbiju“, istakao je Vučić.

Na pitanje koji je bio adut u njegovim rukama, Vučić je odgovorio da nije bilo aduta, ali da je Putin govorio i suviše lepo o njemu, da to nije mogao ni da sanja.
 
„On poštuje samostalne i nezavisne lidere. Nema veze da li je saglasan, on poštuje, jer takvih lidera u svetu nema mnogo koji imaju svoje ja, i vode zemlju po meri građana. On s pravom oseća da je Srbija takva zemlja“, istakao je Vučić.

Preneo je i da je Putin pred kraj razgovora rekao da misli da su razgovarali kao bliski prijatelji.
„Rekao je da budem siguran da oko stvari oko kojih Rusija može da pomogne, Srbija neće biti ostavljena na cedilu. To je važna poruka“, istakao je Vučić.


Vučić je naveo da je predsednikom Rusije razgovarao i o Kosovu i Metohiji i situaciju u regionu, kao i da je tokom razgovora Putin imao 90 pitanja za njega iz različitih oblasti.
„Više je on mene pitao, Rusija nastavlja da vodi odgovornu politiku podržavanja međunarodnog prava. Razgovarali smo o Kosovu i Metohiji, o celom regionu, svim spoljnim aspektima i pritiscima, nepostojanju želje Albanaca za realnim dijalogom, poslednjim dešavanjima na severu Kosova i Metohije, onome što očekujemo, svim spoljnim uticajima, kako neki međunarodni faktori posmatraju Srbiju. Pažljivo i veoma temeljno smo razgovarali o tome“, rekao je Vučić, prenosi Sputnjik. 

On je dodao da je sa Putinom razgovarao o saradnji dve zemlje, izgradnji železnica, beovoz linije koja je veoma značajna i čija je izgradnja komplementarna sa izgradnjom metroa u Beogradu.

„Očekujem uskoro potpisivanje dogovora o tom pitanju. Razgovarali smo i o radio farmaciji, o mnogo važnih stvari gde se za sedam dana očekuje potpisivanje dogovora i razgovarali smo o vojno-tehničkoj saradnji, gde sam ga upoznao sa različitim promenama odnosa u regionu“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, on je govorio o tome šta se dešava u našem okruženju računajući na to kako Srbija može da čuvajući mir sačuva svoju stabilnost i sigurnost.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP