Glas Javnosti

Sastali se predsednici Rusije i Srbije: Vučić spremio poklon za Putina (FOTO, VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Sočiju gde se upravo sastao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

- Svaki susret sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom je od izuzetnog značaja za našu zemlju. Tet a Tet sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Sočiju - piše na instagram nalogu predsednika Vučića.

Posle sastanka dvojice lidera predviđen je ručak. 

 - Naravno da je Putin taj koji odlučuje, da nije odavno bi završili pregovore. Došao sam da se borim za formulu. Kada znate formulu, onda znate koju ćete cenu dobiti. Mi hoćemo da razgovaramo i o formuli i fleksibilnosti. Šta god da uspemo da dobijemo to je od ogromnog ekonomskog značaja. Rusija vodi računa o svojim interesima, ali će siguran sam voditi računa i o prijateljskim odnosima sa Srbijom - naveo je Vučić.

Predsednik Vučić je predsednika Putina pripremio poseban poklon - srebrnu činiju i komplet knjiga.

 

Da je reč o izuzetno važnom susretu za Srbiju, predsednik Vučić naglasio je više puta, ističući kao najvažniju temu razgovora budući dugoročni ugovor sa Rusijom o isporuci gasa, ne krijući da će moliti Putina za najpovoljniju cenu tog energenta, jer od nje zavisi i dalji privredni razvoj Srbije.

 - To je pitanje za celu našu zemlju, jer nam od toga zavisi dolazak investitora, da li ćemo imati struju i rezerve - rekao je Vučić uoči odlaska u Rusiju.

Susret u Sočiju, 19. po redu zvanični sastanak dvojice predsednika, dolazi u trenutku brojnih izazova koji su pred Srbijom - pojačanih pritisaka sa zapada "upakovanih" u kritike o vladavini prava, položaju medija, stanju ekologije, te ćutanja međunarodne zajednice na poteze Prištine, ali i komplikovanja situacije u regionu.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR