Glas Javnosti

ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I PUTINA Ruski predsednik pomenuo Kosovo: Naš stav ne podleže aktuelnim političkim prilikama

Politika
Autor: Glas javnosti

Sastanak predsednika Rusije i Srbije Vladimira Putina i Aleksandra Vučića u Soćiju trajao je duže nego što je bilo predviđeno, saznaje se iz delegacije predsednika.

Kako je rečeno, dvojica predsednika su trenutno na ručku, gde nastavljaju sami razgovor.

Po završetku sastanka, a pre ručka, Vučić je članovima svoje delegacije samo poručio da je presrećan kako protiču razgovori.

Rusija očekuje da premijerka Srbije Ana Brnabić poseti Moskvu u decembru, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin tokom susreta sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem u Sočiju.

- Što se tiče naših napora i zajedničkih koraka na međunarodnoj sceni, pa i oko rešavanja kosovskog pitanja, znate da je naš stav principijelan. Ne podleže aktuelnoj političkoj konjunkturi - rekao je Putin tokom razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju.
 

Putin_Vucic_02_b 

- Odnosi Srbije i Rusije su na najvišem nivou u istoriji - izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju.

Predsednik Srbije je naglasio i da je saradnja dve zemlje u vojno-tehničkoj sferi na najvišem nivou, i da se zvanični Beograd nada novim sporazumima.

- Da, naša vojno-tehnička saradnja je na najvišem nivou. Zahvalni smo vam na lepim poklonima koje smo dobili. Mislim da ćemo imati nove sporazume u raznim sferama - poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je, takođe, izrazio saučešće ruskom predsedniku zbog fatalne nesreće u rudniku uglja u ruskoj oblasti Kuzbas u kojoj je stradalo najmanje 11 ljudi.

- Primite moje saučešće povodom tragedije u Kuzbasu. Izražavam moje saučešće vama i porodicama poginulih - izjavio je Vučić.
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR