Glas Javnosti

NE ŽELIMO DRUGU REPUBLIKU SRPSKU! Sporazum o ZSO treba sprovesti

Politika
Autor: Glas javnosti

Specijalni izaslanik EU za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izjavio je da sporazum o Zajednici srpski opština mora da bude sproveden, i dodao da "niko razuman ne želi Republiku Srpsku na Kosovu".

Lajčak je u intervjuu za Gazetu ekspres rekao da Kosovo i Srbija treba da ispune sve do sada dogovoreno u Briselu i dodao da i Kosovo i Srbija imaju pravo da podnesu svoje predloge za ZSO.

„Nijedna razumna osoba, pogotovo s obzirom na trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini, ne bi predložila tako nešto“, kazao je on u intervju za prištinski portal gazetaexpress.

Na pitanje o tome da li će ZSO imati izvršenja ovlašćenja Lajčak nije konkretno odgovorio.

On je naveo da niko neće ponuditi pismo i reći "potpišete", i dodao " vi ste ravnopravna strana u procesu i imate apsolutno pravo da u procesu iznosite svoje predloge

" I, umesto da kažemo da ovo ne želimo ili ne želimo, bolje bi bilo da kažemo "ovo je ono što mi predlažemo", "tako želimo da se to uradi" ,rekao je Lajčak.

Na pitanje ima li i Srbija pravo da daje predloge o ZSO odgovorio je:

"Naravno, jer ste ravnopravne stranke i raspravljate. A mi smo tu da vam pomognemo sa idejama koje su zasnovane na evropskom standardu i evropskom modelu", rekao je Lajčak.

BONUS VIDEO: Doktor Aleksandar Radojević o zagađenosti kao tihom ubici

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Leeeeerlleeee u 31.01.2022 21:24:28 h
     0 
Rezolucija 1244 jasno govori da je pokrajna sastavni deo Srbije.Šta ovom čoveku nije jasno Priznanja EU svoja, može mačku o rep da zakači i ćaooooo.