Glas Javnosti

KURTI TEŠI HILA: Niko ne treba da se oseća krivim za NATO bombardovanje Srbije! SREĆNO I UŽIVAJTE!

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijer privremenih institucija na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti poručio je večeras rekao da "niko ne treba da oseća stid ili krivicu u diplomatskom koru, američkom, evropskom ili nekom drugom, ni u Prištini ni u Beogradu" zbog bombardovanja 1999. jer je "stradanje stanovnika Kosova istorijska istina Srbije".

Kurti je rekao da su „saveznici na nebu, njihovi prijateljski avioni izazvali bekstvo neprijateljskih trupa i da je to predstavljalo nadu naroda u okončanje rata i dolazak slobode i mira“.

„Pre 24 godine na današnji dan i sam napunio 24 godine, što je pola mog današnjeg života. I svaki put kada bi me u zatvoru pitali za datum rođenja, moj odgovor nije odmah bio verodostojan i pretpostavljalo se da je provokacija. Zbog toga od tada slavim na dvostruki način“, rekao je Kurti na prijemu koji je organizovao.


On je reagovao na izjavu američkog ambasadora u Beogradu Kristofera Hila, koji je na 24. godišnjicu vazdušnih udara NATO-a na srpske vojne i policijske ciljeve izrazio saučešće svim porodicama koje su izgubile svoje rođake tokom ratova 90-ih, uključujući, kako je rekao, one koji poginuli tokom NATO „vazdušne kampanje“.

Kurti je rekao da „niko u diplomatskom koru, bilo američkom ili evropskom ili nekom drugom, ne treba da oseća stid ili krivicu, ni u Prištini ni u Beogradu”.

„Stradanje ljudi na Kosovu je istorijska istina Srbije. A, 24. mart je veliki dan, svake godine svima. Srećno i uživajte“, rekao je Kurti.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR