Glas Javnosti

MOŽE LI SRAMNIJE I JADNIJE!? AMERIKA I NATO NAM OPROSTILI ŠTO SU NAS UBIJALI 78 DANA: Kako nam se Hil SMEJE u lice sa naslovne strane Kurira!

Politika
Autor: Glas javnosti

Srbija danas obeležava 24. godišnjicu početka genocidne NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju i Dan sećanja na stradale u tom ratu.

Prve bombe pale su 24. marta 1999. godine, a oružana agresija na našu zemlju nastavila se i narednih 78 dana. 

Povodom godišnjice početka bombardovanja, ambasador Amerike u Srbiji Kristofer Hil kaže za Kurir da narod Srbije ne treba da zaboravi to strašno vreme. On je u ovom dnevniku dobio mesto na naslovnoj strani! Baš kao i šef zločinačke NATO kancelarije za Srbiju!

U današnjem broju Kurira, kada se obeležava godišnjica genocida koji su počinile upravo Amerika i NATO, nije bilo mesta za velike ispovesti srpskih majki i očeva koji su ostali bez svoje dece, na primer roditelja male Milice Rakić, hrabrih junaka, branilaca sa Košara, Paštrika i cele Srbije, srpskih generala koji su odolevali NATO zlikovcima... Nije bilo mesta za reč običnih ljudi . ali jeste za dvojicu zvaničnika koji su oličenje užasnog zla nanetog našoj zemlji!

Nečuveno! Da se ne zaboravi!
- Posvetio sam život diplomatiji - pronalaženju diplomatskih rešenja za naizgled nerešive probleme. Tokom svoje diplomatske karijere naučio sam da diplomatija ponekad doživi neuspeh. Kada se to dogodi, posledice mogu biti tragične.

Želim da uputim iskreno saučešće porodicama poginulih u ratovima devedesetih, uključujući i poginule u NATO bombardovanju. Znam da narod Srbije ne može da zaboravi to strašno vreme, i ne treba. Narod Srbije ne može da potisne svoju bol, ali verujem da ima dovoljno snage da potisne svoje ogorčenje - izjavio je Hil.

On naglašava da Amerika i Srbija zajedno mogu graditi bolju budućnost.

- Posvećenost Sjedinjenih Američkih Država partnerstvu sa Srbijom je nepokolebljiva, kao i naša opredeljenost za diplomatiju. Zajedno možemo graditi bolju budućnost kakvu narod Srbije zaslužuje i želi za buduće generacije - poručio je Hil.


Kurir se svojski potrudio da dobije izjavu još jednog iz ešalona zločinaca.

Šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadni general Đampjero Romano kaže za Kurir da je potrebno gledati u budućnost.

- Ne zaboravljamo prošlost, ali možemo da idemo napred. To je ono što NATO i Srbija rade, zajedno gledajući ka boljoj budućnosti. Naše dugotrajno partnerstvo zasnovano je na političkom dijalogu i praktičnoj saradnji u brojnim oblastima, uz potpuno poštovanje politike vojne neutralnosti Srbije. U potpunosti sam posvećen svojoj ulozi u ovom važnom procesu.
 

Printskrin Kurir

NATO i Srbija su bliski partneri. Radili smo zajedno kako bismo bili spremniji za vanredne situacije poput poplava i šumskih požara, pomažemo Srbiji na reformama svojih bezbednosnih snaga i institucija, obučavamo srpske vojnike za mirovne misije, i uložili smo milione evra kako bismo pomogli Srbiji da uništi stotine tona zastarele municije.


Takođe, imamo dugotrajnu naučnu saradnju sa Srbijom kroz program "Nauka za mir i bezbednost", između ostalog i u oblastima kao što su energetska i ekološka bezbednost, borba protiv terorizma i sajber odbrana. NATO je u potpunosti posvećen daljem pružanju podrške stabilnosti širom Zapadnog Balkana, uključujući i kroz našu misiju NATO - Kfor, koja nastavlja da pruža sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu, u skladu s mandatom zasnovanim na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine - kaže Romano.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR