Glas Javnosti

JEDINO REŠENJE JE VUČIĆEVA OSTAVKA: Održana dva skupa protiv sporazuma za Kosovo i Metohiju

Politika
Autor: Glas javnosti

Lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas na okupljanju opozicije ispred zgrade Radio televizije Srbije (RTS) da je jedino rešenje političke krize ostavka predsednika Aleksandra Vučića i pozvao na okupljanje u petak 24. marta u 12.44.

„Pozivamo građane da zajedničkim snagama svih koji su protiv ove vlasti i francusko-nemačkog sporazuma, u petak, 24. marta u 12:44 blokiramo sve institucije u državi, počevši od gradskih i opštinskih uprava do Vlade Srbije.

Toga dana obeležićemo godišnjicu početka NATO bombardovanja u svim gradovima i opštinama gde će se održati blokade i pozvati na još veće nacionalno okupljanje oko zahteva da Vučić mora da ode“, rekao je Obradović.


On je naveo da se Vučić sinoć u Ohridu „neovlašćeno obavezao“ da počne sa primenom sporazuma koji je prihvatio u Briselu 27. februara, što je Obradović ocenio kao neku vrstu državnog udara.

„Nakon što je vladajući režim blokirao sve medije za javnu raspravu o francusko-nemačkom sporazumu i njegovim posledicama po Srbiju, nakon što je ukinut rad parlamenta i zabranjena skupštinska rasprava na tu temu, nakon što je više hiljada građana blokirano od strane policije da dođe na veliko nacionalno okupljanje u petak u Beogradu, vreme je da odgovorimo istom merom i blokiramo Srbiju dok predsednik Srbije ne podnese ostavku zbog neovlašćenog i protivustavnog prihvatanja novog zapadnog ultimatuma“, rekao je Obradović na skupu opozicije koja sebe naziva državotvornom.


Predstavnici inicijative "Složno za spas Srbije" organizovali su danas skup protiv potpisivanja francusko-nemačkog predloga za Kosovo. 

Na Andrićevom vencu, ispred zgrade Predsedništva, okupili su se protivnici ovog predloga, između ostalih i predsednik pokreta „Ljubav, Vera, Nada“ Nemanja Šarović i predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović.


„Imamo više nego jasnu poruku za Aleksandra Vučića“, rekao je Šarović pokazujući transparent neporesedno pre početka skupa.

„Vidite, Vučić je već poslao svog idiota i svog megafona Simu Spasića. Tu je za sad policija da ga štiti dok urla kao budala“, dodao je.

Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR