Glas Javnosti

HITAN SASTANAK U VRNJAČKOJ BANJI! Naprednjak Đurović otima pare privrednicima, krpi praznu kasu i poziva se na VUČIĆA!

Politika
Autor: Glas javnosti

Mečka je konačno zaigrala i pred njegovim vratima, a Boban Đurović, prvi čovek naprednjaka u Vrnjačkoj Banji i predsednik opštine, nalazi se u potpunom poslovnom haosu.

Kako “Glas javnosti” saznaje, posle kriminalističko-obaveštajnog izveštaja o 10 godina njegovih malverzacija, podigao je uzbunu među privrednicima iz kraljice srpskih banja. Od njih je tražio novac! Objasnio je da mu novac treba za predsedničku kampanju Aleksandra Vučića, ali pravi motiv je da mora da popuni rupe u budžetu.

Đurović je sastanak održao 16. marta. Privrednike je namamio pod izgovorom da je tema “aktuelna kriza u Ukrajini i refleksije tih dešavanja na Vrnjačku Banju”. Kad su seli za isti sto lokalni biznismeni su čuli priču da bi trebalo da doniraju novac finansiranje aktuelne predizborne kampanje.

- Kada su pare u pitanju Đurović se uvek poziva da to traže iz centrale Srpske napredne stranke. Uvek se poziva na Aleksandra Vučića, koji ne zna šta sve režira taj Đurović. Suština sastanka je da je Đurović tražio donacije kako bi sanirao budžetski deficit jer je debelo ispražnjena kasa opštine Vrnjačka Banja - kaže sagovornik “Glasa”.

Na Kopu starlete i službenik BIA

Istraga o Vrnjačkoj Banji dotakla se i čestih provoda Petrašinovića na Kopaoniku. U njegovom društvu su često starlet a njegov nerazdvojni prijatelj je izvesni Jera (Jeremić) pripadnik Bezbednosno-informativne agencije.

Na sastanku je glavni Đurovićev moderator bio Slobodan Petrašinović, vlasnik “Aciko komerca” iz Kraljeva u čijem vlasništvu je najpoznatija poslastičarnica “Švajcarija”. Ovaj privrednik, koji se počeo kao uvoznik banana, postao je novi bliski saradnik predsednika opštine, iako je još marta 2017. godine Petrašinović kupio “Švajcariju” koji je na glavnoj promenadi, prekoputa hotela “Zvezde”. Za ovaj objekat plaćeno je 910.000 evra. Ukupna površina ovog ugostiteljskog objekta je oko 230 kvadratnih metara, znači da je AAciko komerc” kvadrat platio 4.000 evra.

Petrašinović, prema podacima obaveštajnih službi, preko raznih fizičkih lica prikriveno ulaže novac u infrastrukturu Vrnjačke Banje. Poreska policija mu je nedavno utvrdila da je utajio porez i slučaj predala pravosuđu. Proces, međutim, nikada nije ni počeo.

U dopuni kriminalističko-obaveštajnog izveštaja o Đuroviću navodi se da je predsednik naprednjaka uticao da Petrašinović dobije i deo parka uz svoju poslastičarnicu “Švajcarija”. Na istom potezu su sarađivali i oko bušenja termo-mineralnog izvora kod poslastičarnice jer mu je početak eksplatacije omogućio upravo Đurović.

Između njih postoji još jedna veza - Jovana Jeremić. Ova Petrašinovićeva devojka ni kriva ni dužna živi u opštinskom stanu u zgradi “Zagorka”.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od banjac u 31.03.2022 19:53:53 h
     0 
i šta radi tužilašrvo
od Milorad u 01.04.2022 15:50:17 h
     0 
Tuzilastvo za ove slucajeve ne postoji