Glas Javnosti

EKSKLUZIVNO: AMBASADOR SPASOJEVIĆ koristio 'STAN MARKA MILOŠEVIĆA' u Atini da OKUPLJA medijske tajkune kako ne bi IZVEŠTAVALI O NJEGOVIM AKTIVNOSTIMA!

Politika
Autor: Glas javnosti

Skandali srpskog ambasadora u Atini Dušana Spasojevića nižu se poslednjih godina kao na traci. Deo srpske zajednice u Grčkoj, duboko je revoltiran njegovim aktivnostima, kojima pokušava da produži svoj mandat u nama izuzetno prijateljskoj zemlji, uglavnom zbog ličnih koristi koje tamo uživa kao naš predstavnik.

Sada je, prema dobro obaveštenim izvorima, isplivao i podatak o zloupotrebi prostorija unutar ambasade, koje koristi kao svoje privatne kako bi u njima gosti medijske tajkune ne bi li ih "potkupio" da ne izveštavaju o njegovim aktivnostima.

Naime, prema izvorima bliskim ambasadi, u rezidenciji postoji stan luksuzno opremljen, koji još nazivaju i "stan Marka Miloševića", koji ga je koristio za vreme predsedničkog mndata svog oca, Slobodana Miloševića a koji ambasador koristi kao lične odaje u kojima prima uticajne goste iz Srbije.

Ambasador DUŠAN SPASOJEVIĆ niže SKANDALE u Grčkoj: U javnost plasirana stara FOTOGRAFIJA kako bi se prikrilo njegovo ODSUSTVO SA SKUPA?! (FOTO)

DIPLOMATSKI SKANDAL NE JENJAVA: Nakon pisanja Glasa javnosti o GAFOVIMA supruge našeg AMBASADORA U GRČKOJ, izbrisane SPORNE FOTOGRAFIJE! (FOTO)

Cilj takvih poseta je, prema tvrdnjama izvora, pokušaj ambasadora da utiče na srpske medije kako ne bi izveštavali o njegovim aktivnostima dok je bio ambasador u Turskoj i Grčkoj, a koje su u više navrata dokazane kao neusklađene sa politikom Republike Srbije.

Izmestio svečanost povodom dana Svetog Save iz Ambasade u Glifadu

Srpska zajednica u Atini revoltirana je potezom ambasadora Spasojevića i njegovim proizvoljnim izmeštanjem svečanosti povodom dana Svetog Save iz prostorija ambasade, gde se tradicionalno održavao skup, u Glifadu, luksuzno predgrađe Atine.

- Svima nama koji živimo u Atini duže vreme je poznato da se dan Svetog Save obeležavao u ambasadi, i to je postala vrsta tradicije, sve dok ambasadorski par nisu odlučili da se ovaj događaj protera iz ambasade. Tako je ambasador uspeo da pod pokrićem navodne "Svetosavske akademije" proslavu premesti u pozorište u Glifadi i da tako na ciničan način ismeje i ministarstvo i čitacu srpsku zajednicu u Grčkoj. Uz to, niko nije obratio pažnju na to da se na skupu nije obratio ni otac Evsevije, koji je predstavnik SPC - kažu izvori iz Grčke.

Deo tamošnje zajednice dodaje da je Spasojević zabranio ocu Evseviju da prisustvuje obeležavanju dana Svetog Save o čemu je otac zvaničnim dopisom obavestio sinod SPC.

Spasojević pokrenuo kampanju za svoj ostanak u Atini jer mu deca uče školu u tom gradu

Prema izvorima iz Atine, Spasojević se poslednjih meseci trudi da utiče na srpsku zajednicu u tom gradu kako bi izlobirao da ostane u Atini jer mu deca pohađaju školu u tom gradu.

On je, tvrdi izvor, uspeo u nekoliko srpskih medija da izdejstvuje da ne pišu o njegovim aktivnostima i tako pokušao da obezbedi sebi nastavak mandata na mestu ambasadora u Atini.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR