Glas Javnosti

SKANDAL SUPRUGE SRPSKOG AMBASADORA U ATINI: Na visokom prijemu PODRŽALA NEZAVISNO KOSOVO, dozvolila SAMOSTALNI NASTUP JUŽNE SRPSKE POKRAJINE! (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Engleskinja Justin Spasojević, supruga Dušana Spasojevića, ambasadora Srbije u Atini, uz podršku muža organizovala je skup na kojem je Priština predstavljala svoje "nacionalno blago" čime je žena ambasadora Srbije faktički priznala Kosovo.

Engleskinja Justin Spasojević, supruga srpskog diplomatskog predstavnika u Grčkoj, Dušana Spasojevića, radi na sve načine protiv države koju njen muž zastupa a sudeći po poslednjim događajima on je u tome podržava i pruža joj zaštitu.

Naime, srpska zajednica u Atini bila je šokirana kada se Justin pojavila na petom humanitarnom bazaru u Atini gde se slikala sa ostalim suprugama ambasadora, dok su svoju gastronomsku ponudu, pod zastavom i grbom lažne države Kosovo, slavodobitno predstavljali izaslanici Prištine.

Ovo je, međutim, samo kulminacija priče koja traje godinama, tvrde izvori iz Atine prema kojima žena srpskog ambasadora na sve moguće načine nipodaštava državu od koje ona i njena porodica žive. 

Sporni prijem

Udruženje LAASA (Living in Athens Ambassadors' Spouses' Association), koje okuplja supružnike ambasadora raznih zemalja u Grčkoj, godinama unazad, zajedno sa jednom humanitarnom organizacijom, organizuje humanitarni bazar na kojem države (preko ambasada) na štandovima nude i prodaju proizvode karakteristične za njihov narod i podneblje. Zbog učešća lažne države Kosovo, Srbija zvanično bojkotuje tu manifestaciju iza koje, napomenimo to, ni na koji način ne stoji grčka država. I dok Srbija zvanično bojkotuje, supruga našeg ambasadora, Justin Spasojević, ne samo da učestvuje, već kao zamenica predsednice LAASA direktno organizuje skup na kom Priština promoviše svoju navodnu državnost.

Nema slučajnosti

 Naime, ništa od ovoga ne bi ni dospelo u javnost da se Tamara Mladenović poreklom iz Srbije koja živi u Atine nije našla na pomenutom bazaru gde je bila iznenađena kada je videla srećnu i nasmejanu Justin i kosovski štand na istom mestu.

- Naša sunarodnica Tamara Mladenović, žena koja živi u Atini, a bila je na tom bazaru, odmah je postavila na društvenim mrežama koje prati srpska zajednica u Atini objavu o tome šta je videla. Uputila je i pismo ambasadi. Spasojević je, međutim, pokušao prvo sve da zataška, tvrdeći da ne zna ništa o tome. Čujte, muž diplomata ne zna po kakvim skupovima mu ide žena i kakve manifestacije organizuje. Kad je video da to ne može da prođe, uputio je protestno pismo, dva dana nakon manifestacije. Naravno, to je uradio čisto da bi sebe pokušao da opere kad je video da je pukla bruka - prenose mediji izjavu jednog od istaknutih pripadnika srpske zajednice u Atini.

Još jedan skandal izbio je kada je naš vojni izaslanik morao da pravi prijem u zgradi koju mu je ustupila Grčka za tu priliku, umesto u svečanoj sali u ambasadi Srbije, koja je više nego adekvatna za takav događaj. Ambasador Spasojević, kažu po dogovoru sa suprugom, nije se čak ni udostojio da se pojavi na tom prijemu, što je nezapamćen diplomatski gaf. Sve druge naše diplomate u Atini su se pojavile, bez obzira kog su ranga, i to sa supružnicima, samo Dušan i Justin Spasojević nisu došli. Objašnjenja tada, nije bilo.

Takođe, kako pričaju Srbi iz Atine, kada je organizovan prijem povodom Dana državnosti Srbije, mimo svakog diplomatskog protokola, ambasador Spasojević je sam dočekivao zvanice na ulazu. Diplomatska pravila kažu da je pored njega trebalo da bude i supruga koja ni tada nije došla.

Zvanična biografija Dušana Spasojevića

U zvaničnoj biografiji Duša Spasojevića stoji da je rođen 1974. godine u Beogradu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, a magistrirao medunarodne odnose na Londonskoj školi ekonomije i politickih nauka (LSE) sa tezom "Do evropskih integracija preko regionalne saradnje: Evropska unija i zapadni Balkan".

Od kraja 2000. radio u Saveznom ministarstvu unutrašnjih poslova, gde je, izmedu ostalih, obavljao i dužnost šefa kabineta ministra.

Za spoljnopolitičkog savetnika predsednika Republike imenovan je u avgustu 2004. Od maja 2007. do februara 2008. godine bio je pomoćnik ministra odbrane.

Od 2011. do 2013. bio na dužnosti ambasadora Srbije u Turskoj. Potom radio u privatnom sektoru, da bi u poslednjih pet godina bio na mestu ambasadora Srbije u Atini.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR