Glas Javnosti

DAČIĆ ZAMAJAVA NAROD: Srbija će primeniti dogovor iz Ohrida do svojih crvenih linija! ZAPAD NEĆE DOZVOLITI PARCIJALNO!

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je izjavio je danas da je Srbija spremna da sprovede dogovor koji je postignut u Ohridu, međutim do crvenih linija.

„Naše crvene linije, sa čim se ne slažemo, a to su naše rezerve i mi na to imamo pravo i to izuzimamo iz toga, a to je međusobno priznanje: nema priznanja Kosova i Metohije i nema članstva Kosova i Methije u Ujedinjenim nacijama“, izjavio je Dačić.

Dačić je u Briselu gde učestvuje na donatorskoj konferenciji za prikupljanje sredstava za Tursku i Siriju, rekao da su u Ohridu sačuvani srpski nacionalni interesi.


Dodao je da će formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu biti pravno obavezujuće za Prištinu.

Proces dijaloga, prema njegovim rečima, je samo u pravcu normalizacije odnosa i ništa više od toga.

„Mislim da je to nastavak onoga što smo započeli pre desetak godina i u tom pogledu je veoma bitno da se zna da je ovo dogovor o daljim koracima u normalizaciji odnosa, a ne o statusnim pitanjima“, naveo je Dačić.

Srbija i Kosovo su se na sastanku 18. marta u Ohridu usaglasili o Aneksu primene Sporazuma o putu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

Takođe, dogovoreno je da ovi dokumenti postanu sastavni delovi procesa pridruživanja Srbije i Kosova Evropskoj uniji.

Naravno, ovo je samo providan i jeftin politički marketing ministra Ivice Dačića. Jasno je da zapadne zemlje, na čelu sa Amerikom, neće dozvoliti da Srbija parcijalno "uzme" šta joj odgovara iz sporazuma, a da ostalo - odbaci, kako to tvrdi Dačić. 

Glas javnosti/Nova/Radio slobodna Evropa

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR