Glas Javnosti

ANA BRNABIĆ PONOVILA STAV SRBIJE: Deklaracije EU da, sankcije Rusiji ne

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Briselu da se Srbija usaglasila sa deklaracijama Evropske unije, ali ne i sa sankcijama prema Rusiji, jer se tome protive građani koji znaju kako su patili tokom devedesetih godina zbog sankcija koje su bile uvedene našoj zemlji.

Brnabić je novinarima, uoči samita EU – Zapadni Balkan, rekla da sankcije pogađaju uvek one koji su najranjiviji.

Govoreći o samitu, ona je rekla da je dobro što postoji format u kojem lideri regiona mogu otvoreno da razgovaraju sa liderim Unije.

Očekujem dobre rezultate, razgovore o Planu rasta za Zapadni Balkan. Prilika je da mi dobijemo dodatni novac od šest milijardi evra, četiri milijarde kroz kredite i dve u vidu bespovratnih sredstava, navela je Brnabić, dodajući da će to biti uslovljeno reformama od kojih Srbija ne beži.



Premijerka Srbije je navela da je ranije u toku dana imala dobar i otvoren razgovor sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, kojem je zahvalila na podršci evropskom putu Srbije.

Dodala je da je razgovarala i sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, čija se poseta Srbiji očekuje u januaru.

Glas javnosti/D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR