Glas Javnosti

VUČIĆ: Ana Brnabić na sednici SB UN branila istinu o Kosovu i Metohiji

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ne može ništa da promeni kada je reč o stavovima velikih sila o Kosovu, dodajući da je na državnom rukovodstvu da se bori i govori istinu što je, kako je primetio, vrlo dobro juče uradila premijerka Srbije Ana Brnabić na sednici Saveta bezbednosti UN.

Vučić je u Leskovcu, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa jučerašnjom sednicom posvećenoj Izveštaju UNMIK-a, kazao da je na sednici bila primetna kod nekih predstavnika članica balansiranost, a kod drugih ostrašćenost.

"Ne mislim da bilo šta mi možemo da promenimo osim što možemo da se borimo, da govorimo istinu. Ana Brnabić je to uradila juče, dobru repliku je imala, ali to neće promeniti stavove velikih sila. Da sam analitičar mogao bih da komentarišem govore predtavnika članica UN, ali nisam i ne smem to da radim. Mogu samo da kažem da je bila primetna negde balansiranost, a negde strašna ostrašćenost. To je trenutna situacija", kazao je Vučić.

Dodaje da očekuje da u naredna dva, tri dana ponovo ide u Brisel gde bi trebalo da se sastane sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

"Agenda će biti u skladu sa onim što smo razgovarali sa petorkom, a o čemu to ne mogu da govorim jer je takav dogovor. Nakon tih sastanaka znaćemo nešto više. Naše je da sačuvamo Srbiju od bilo kakvih mera, ali i od urušavanja nacionalnih i državnih interesa", kazao je predsednik.



Vučić je na pitanje da li smatra da između Aljbina Kurtija i opozicije u Srbiji postoji neka saradnja s obzirom da su se juče čule kritike na njegov račun i od Kurtija i od opozicije, Vučić kaže da iz Beograda nikada ni zako nisu tražene sankcije, čak ni za Aljbina Kurtija.

Kako kaže, Kurti svašta priča što neko pri zdravoj pameti ne bi mogao.

"Hodočasnici iz Novog Sada su delo Miloša Vučevića?! Prosto ne možete da poverujete šta sve neko može da izgovari", kazao je predsednik Srbije.

Kako kaže, opozicija u Srbiji vodi politiku koja je zasnovana na onome što je loše za Srbiju, a dobro je za Kurtija.

"Ubiše se Srbi sa Kosova i Metohije da im objasne da nikada nisu pod većim terorom živeli nego od kada je Kurti na vlasti, ali njima je bitno da Kurti govori protiv mene. Njihovo središte je ne da urade nešto za Srbiju, već protiv mene i baš ih briga koliko su štete naneli Srbiji", kazao je Vučić.





Govoreći o šteti koju su pričinili Srbiji, Vučić je ukazao na to koliko je opozicija dobila naslovnica u prištinskim medijima izjavama da će "čerečiti predsednika Srbije na Banjskoj", a da će ministra odbrane "spržiti". 

"Plan im je da čereče Vučića na Banjskoj! Niste našli ništa drugo, nego na Banjskoj, na Kosovu. Dobro, samo čekam da vidim koji izgovori će im biti posle ovih izbora", kazao je.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR