Glas Javnosti

Advokatica: Da je Srbija pravna država, Vučić ne bi pregovarao u Briselu

Politika
Autor: Glas javnosti

Advokatica Sara el Sarag izjavila je danas da protest podrške smenjenim tužiteljkama Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu predstavlja početak borbe za pravnu državu Srbiju.

"Jučerašnji skup pod nazivom Ne damo naše Laure je pokazao da je krenulo oslobađanje od pritiska izvršne vlasti na sve sfere društvenog života. Narod je počeo da se budi jer mu je svega dosta", kazala je Sara el Sarag.


Dodala je da je bilo zamerki što se protest advokata nije bavio Kosovom i prihvatanjem francusko-nemačkog plana u Briselu.



"Mi smo dali akcenat na stanju u tužilaštvu, trulom sistemu i nepostojanju pravne države. Da u Srbiji funkcioniše pravna država, Aleksandar Vučić ne bi mogao da pravi bilo kakve dogovore u Briselu", naglasila je advokatica.

Navela je da je na protestu dat rok od pet dana da se smene Republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac, Viši javni tužilac Nenad Stefanović i njegova zamenica Brankica Marić, kao i da se smenjene tužiteljke Bojana Savović i Jasmina Paunović vrate na stara radna mesta u Odeljenju VJT za borbu protiv korupcije.



"Ukoliko se naši zahtevi ne ispune, proteste ćemo organizovati širom Srbije. Očekujemo da će nam se na sledećim protestima pridružiti veći broj mlađih ljudi, posebno studenti pravnih fakulteta", kazala je advokatica Sara el Sarag. Prenosi Beta

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR