Glas Javnosti

TRAŽIMO SMENU ZAGORKE DOLOVAC: Oglasili se organizatori današnjeg protesta podrške smenjenim tužiteljkama: Riba smrdi od glave, posao joj je da ĆUTI!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Za 15 sati zakazan je veliki protest zbog premeštaja tužiteljki Bojane Savović i Jasmina Paunović, nakon hapšenja zbog sumnje na malverzacije u Elektroprivredi Srbije (EPS). Skup organizuju beogradski advokati, a učešće su najavile i mnogobrojne opozicione partije.

Protest će biti organizovan ispred Vlade Srbije, a plan je da okupljeni u jednom trenutku pređu ulicu do zgrade u koju je smešteno Republičko javno tužilaštvo.

Šta nam smena ili premeštaj tužiteljki govori o stanju u pravosuđu ali i u državi, koliki odziv očekuju i šta su zahtevi, preneće nam advokat Jovan Rajić, jedan od inicijatora i organizatora današnjeg protesta.



„Očekujem pre svega dosta veći broj ljudi imajući u vidu situaciju koje se u međuvremenu razvijala i eskalirala. Prošli put smo se skupili skoro pa spontano, pozvali smo par prijatelja i kolega preko tvitera, krenula je priča i nismo znali da li će nas biti dvadesetak, tridesetak a onda je prema nekim procenama bilo više od 200 ljudi.

Danas svakako imajući u vidu da je išao i poziv i da su već formulisani zahtevi svakako očekujemo veći broj ljudi. Prema informacijama koje dobijamo biće dosta kolega iz Tužilaštva, beogradskih tužilaštva pre svega ali dolazi dosta kolega iz unutrašnjosti., što je ohrabrujuće – rekao je Rajić i dodao da ima informacije da dolazi veliki broj potpisnika peticija iz brojnih tužilaštva.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR