Glas Javnosti

PROSTO ŽELUDAC ČOVEKA DA ZABOLI OD PRAVIČNOSTI: Sulejman nama srpsku majku i krst, a mi njega HITNO NA SLOBODU!

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Onaj Sulejman Imamović, danski državljanin, koji je juče na nebu iznad Srbije pretio da će srušiti avion u kome je bio sa porodicom samo zato što će avion prinudno, zbog magle, sleteti u Beograd a ne u njegovu Tuzlu, da će zbog tog istog razloga u sred aviona pobiti ženu i decu, onaj danski Sulejman koji je pokušao da otvori vrata aviona, a zatim, jedno pet – šest puta opsovao, onako sočno, nama S

Tako je, javiše danas popodne, odlučilo srpsko pravosuđe i to na osnovu „pravila međunarodne pravne pomoći“, uz zaključak da se time „obezbeđuje poštovanje načela celishodnosti i ekonomičnosti postupka“.

Čestitam srpskom pravosuđu na ovoj odluci koja je, ne zna se prosto, da li pravednija, da li pravičnija, da li celishodnija ili ekonomski svrsishodnija! Prosto želudac da zaboli čoveka od pravičnosti i celishodnosti. I od ekonomičnosti postupka.

On pretio da će da obori avion – mi njega na slobodu posle 20 sati. On zapretio da će pobiti ženu i decu u sred aviona, mi njega u Dansku. On nama krst i majku, mi njega na slobodu. A izazivanje verske, nacionalne i rasne mržnje? A, ugrožavanje bezbednosti saobraćaja? A, kršenje javnog reda i mira ako ništa drugo?

Ma jok, nema od toga ništa, važnije je načelo celishodnosti i ekonomičnosti postupka!

Da li su ga, Sulejmana, u Beogradu pomilovali po glavi i kosici dok su ga oslobađali… Obezbedili mu pravitani avion do Tuzle  dok ne krene nazad u Dansku, kupili mu burek, pozvali ga na ćevape, ako mu odgovaraju beogradski, izvinili mu se zbog zadržavanja i neudobne ćelije u Beogradu…

Možete li, dragi moji čitaoci da zamislite obrnuto… Da je neki nesrećni Srbin sa danskim državljanstvom u avionu preusmerenom umesto u Niš u Sarajevo, pokušao da otvori vrata letilice, da je je zapretio ubistvom žene i dece, obaranjem aviona, da je Bošnjacima opsovao majku muslimansku i pomenuo Alaha, da li bio bio oslobođen i prosleđen nazad Danskoj čiji je državljanin? Sve na osnovu načela ekonomičnosti postupka… Ma, bio bi garantovano! Odmah vraćen Danskoj.

Ili, recimo, da je Sulejman pretio ženi i deci ubistvom, pokušao da otvori vrata aviona na 5 – 6.000 metara visine negde iznad Sjedinjenih Država, da je pretio obaranjem aviona, ama, da se samo našalio? Da li bi bio pušten na slobodu za nepun dan ili bi bio optužen za terorizam i zaglavio na doživotnoj?

E, upravo je u ovom razlika između ozbiljne države i nečega što smo mi, danas, u ovom postupku ispali.

A mi, šta ćemo mi kojima je danas muka od pravičnosti i celishodnosti srpskog pravosuđa… Da se svi, onako ljudski olakšamo na sebe. Da ne kažem i ono drugo. Pa ko će da nas poštuje i uvažava, kako da nas drugi cene, kad se mi sami pos…. sebi na glavu.

On preti da će da obori avion, mi njega na slobodu. On preti da će da pobije ženu i decu i ono putnika u avionu (valjda pretnja obaranjem aviona to znači) mi njega Danskoj. On nama majku i krst, i to tri puta, mi njega i to hitno, na slobodu pa na ćevape.

Ne znam vas, uveženi čitaoci, mene je danas popodne nešto sramota.

Zar smo stvarno toliki bednici?

Što mu barem ne sudismo za kršenje javnog reda i mira, ako se ne varam, psovanje srpske majke na ulici, u kafani, spada pod to… Ako nam ove naše, srpske majke, išta više znače.

BONUS VIDEO: Bokser otkriva nepoznate drame o Ljubi Zemuncu, Giški, staroj gardi srpskog podzemlja...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Ex faca u 01.01.2022 11:37:04 h
     0 
Apsolutna podrška stavu da smo mi ** ke moralne. Svi nas zaskaču a mi im još dodajemo vazelin. Ali, većina je na izborima izabrala takvog i takvu njegovu većinu i moramo da aminujemoAKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP