Glas Javnosti

MILIJANA BALETIĆ: Krvavi bakšiš glancanja zapadnjačke čizme

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Ne bi’ ja baš ovde – u ovom rušenju dosadašnjeg unipolarnog siledžijstva – iz čega izranja novi svetski poredak, sve zasluge pripisala Rusiji – mora se i zapadnjacima čestitat! Toliko uloženog truda dok je ne nateraše da se pokrene – nisu male zasluge…!

Bože dragi, kako su se oni nama – ovi što sebe vole da zovu „međunarodna zajednica“ – opet povampirili?! Rekao bi čovek da je tu sabran čitav svet na zemaljskoj kugli, a ono ni 20% – ni teritorijalno, a kamo li u ljudstvu! Važno da oni među sobom – „ja tebi serdaru, ti meni gospodaru“ – pa ako još koga ubede, a nije da ne ubede – odlično! E, u toj zajednici im je Severna Amerik, Kanada, Japan, Australija i – Evropa. Mada, sa Evropom imaju strašni peh – tu im je najveća Rusija! Pripada joj – samo 40%! I, sad su oni sebi „međunarodnima“ zakuvali rat, jer ih, em ti procenti, kojima im se Rusija uklinila u tu „zajednicu“, muče – em kad je uzmeš celu, neka što je i tu najveća, nego – nepodnošljivo krcata svim prirodnim bogatstvima, što im sve ukupno – nanosi nepodnošljiv bol zapadnjačkom bezdušju?!, piše Milijana Baletić.


Zato joj stalno i pakuju haos! Ovaj sad preko Ukrajine, ne da su pripremili, nego sve i da ‘oćeš, nać’ mu ne možeš ni jednu kariku u lancu, a da nije profesionalno uvezana! Tu ti ga i nema mesta za amaterizam ni u jednom „poduhvatu“! Mrtva im je trka između istovarenog oružja, ekonomskog davljenja i propagandnih obmana, kojima temeljno tuku!

I, ne pripremili se, rade na tome stolećima, a sprovode u fazama! Kako su oni samo uspešno deo plebsa ubili u glavu?! Najbolji dokaz da su smestili rat između dva naroda veštački napravljena od jednog – i sama je borba na terenu! Vidi se da je to, s obe strane, onaj žestoki gen ruskog vojnika! Bravo! Jes’ da je pokvareno do bola, ali – kapa dole!
Kako tek koriste gužvu da se ponovo na Srbe povrnu?! Kad su već krenuli, daj da se i celo pravoslavlje obuhvati – ono koje im još nije podleglo! Ne podnose prkosne?!

Tu ti 12. aprila – nelegalno instalirani gaulajter iz Nemačke u BiH Kristijan Šmit – potegnu onu čuvenu njihovu samovolju zvanu „Bonska ovlašćenja“ i ukide Republici Srpskoj pravo da raspolaže svom nepokretnom imovinom – šumama, zemljom, vodom i svim onim što joj je u okviru njenih granica Dejtonom zagarantovano?! Smeju li vazduh u Srpskoj disat, a da Šmita ne pitaju – nije odlučivao, zasad?! A, tek kako su Dodiku zapretili (?!) – ‘oće da mu „bače“ vreću na glavu i odvedu ga negde na prevaspitavanje u njihovim, od ljudskih prava satkanim, državama?! Za taj demokratski podvig – nad vođom Srba iz Srpske – nadležni su specijalci iz Velike Britanije?!

Ma, jes da svi zapadnjaci rade, ne patišu, ali – čestita Britanija uvek nekako „lepotom“ odvoji! Angažovana, brate, do kraja – što verbalno, što u naturi, i u širokom krugu – od Ukrajine do ovamo gde mi Srbi živimo?! Raščepila se na sve strane, pa – siplje li siplje – što „savete“, što oružje?! I Kurtiju je za Šiptaristan 15. aprila uprtila, povelik paket raketa srednjeg i kratkog dometa i raketnih sistema „Džavelin“ isti k’o Kijevu i pride im još obezbedila obuku, i to – džabe! Ma, nema vašeg srca nadaleko?! Tamo dokle su vaši pogani prstići i podmukla politika stigli – ostavili ste neizbrisivi trag jezivih nepočinstava!

Uigrani američko-britanski tandem radi po principu – gde ja stadoh, ti produži – pa tako Britanija tovari oružje Šiptaristanu, Ameri Sarajevu, a Ukrajini – zajedno?!
Po povratku iz Amerike 20. aprila komandant „Zajedničkog“ štaba oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović, presrećan, pohvali se da i Sarajevu stiže isto oružje k’o na „Kosova“?! Biće da – „zajednički“ Senad – to ne radi iza leđa Srba i Srpske?!

Samo kad ste nam vi srećni?! A tek vaši „zaštitnici“ – oduševljeni! Em rat, ili bukti, ili ga pripremaju, em utrpavaju sve ovo oružje – što za keš što na kredit – kod njih poklona nema!

Bravo! Dok je budala – biće i stručnjaka za lobotomisanje u svoju korist! Kad ja vidim koliko ih je sada na vašoj strani – i to od Ukrajine, gde ste zakuvali, do ovamo kod nas gde tinja po Bosni, Crnoj Gori, Makedoniji… – malo je reći da je u pitanju ludilo?! E, to su majstori za ludilo! Inače – ko bi pri zdravoj pameti bio uz one i sa onima koji su – dokle pamćenje kroz istoriju seže – uvek bili pokvareni mešetari i neprijatelji?!

Kad oni kažu da su došli da pomognu, ili da su partneri, to je – bez dileme – okupaciono-kolonijalni status! Tu je i poseban, filigranski vez – prepakivanja glave plebsu i podela u, najmanje, dva tabora. Dva je minimum za sukob! Onda samo dolivaju ulje na vatru, a „posao“ – klizi ko podmazan! Vekovima to rade! A, što i ne bi, kad im tako dobro ide?!
Jedna od njihovih glavnih karakteristika je istrajnost.

Jedino menjaju metode. Lakše se prevari kad se prikrije! Nema kod njih „kratkog daha“ – to je naša osobina – na žalost?! Ni praštanja ni zaborava nema. Nema kod njih ni onoga poznatoga „čišćenja u svome dvorištu“! Osim što je to njihov izum, sve ostalo je namenjeno budalama – a kod nas, i budala i prodanih duša – koliko hoćeš?!

Ali, u ovim podeljenim narodima na našim prostorima –Šiptara nema?! Oni mogu biti svašta, podeljeni nikad! Šta god i gde god rade – od Šiptaristana, Crne Gore, Makedonije – gde im se god prilika ukaže – složno guraju jedinstvenu veliku Albaniju, a – Ameri im štite leđa!

Pogledajte dokle je danas došla Makedonija?! Ona je potpuno jednako šiptarska koliko i makedonska?! Ali – zato je Albanija – samo šiptarska?! Ili pogledajte šta se čini od Crne Gore pod Dritanom – isto što i s Makedonijom?! Ono što je za Makedoniju i Crnu Goru identično – ni u jednoj ni u drugoj Šiptari to ne bi mogli ostvariti da – i Makedonci i Crnogorci – nisu izdeljeni i sukobljeni?! Obnevideli od bratske mržnje – stoje uz Šiptare – umesto izmireni i sabrani, uz svoj narod i sebe?!

E, ali niko tako ponosno ne nosi to građanersko opredeljenje pohvaljeno sa Zapada – kao naši?! Mi smo ti puni prepametnih poklonika zapadnjačkog licemerja i pokvarenosti?! To, što taj, stručno spakovan, zapadnjački „sjaj“ – može samo prostotu, komplekse i malograđanštinu da oduševljava – mala nam je vajda! Oni im čine, pa čine posao! I sami zapadnjaci znaju da je suština njihovoga sistema prevara i gola sila, ali – oni su to jednostavno nazvali demokratija, ljudska prava, jednakost, ravnopravnost, sloboda,…(?!) – ne, nego su trebali da plebsu otvaraju oči i predstave im se argumentima i istinom?! Pa, oni su svojim obožavaocima i fanovima – toliko uspešno oba oka zatvorili – da slepi za njima u vatru idu?! Čak imaju osećaj da su potpuno posebne veličine zato što ih slepo slede i obožavaju – persiraju sebi zbog toga?! Ni to – što je i međusobni odnos njihovih obožavanih idola zasnovan na licemerju, ucenama i sili, ne sprečava ih da ostanu – slepi od ljubavi?!

A, kada se malo ti „slojevi“ među zapadnjacima razgrnu – tu se ne zna ko je kome „svileniji“ gajtan pripremio?!

Kako su se samo – ovi uigrani, zli američko-britanski blizanci – „maestralno“ dosetili da jednim udarcem dave Rusiju – i EUropu, koju su ucenili da, u ime jedinstvene zapadnjačke politike – kazni Rusiju uvođenjem sankcija, a zapravo ih – kao bumerang – uvodi sebi?! Primorana je da sebi puca u noge, jer – samo kao invalid – čini posao svetskom hegemonu?! Eto i odgovora otkud Bregzit!

Jedino nad slabom i zavisnom Evropom – spakovanom u EU – uigrani tandem može biti gazda! Kontrolom na uvoz gasa iz Rusije, zapravo joj određuju koliko će biti jaka! Ne daju da se oslobodi njihovoga jarma i potčinjenog statusa sluškinje?! Izgubili bi obeležje velikih kada bi im se iščupala ispod kandži – pogotovo Nemačka – koju drže za grkljan! To što su joj stavili šapu na uvoz nafte i gasa iz Rusije – ništa je pri tome što joj kontrolišu i kiseonik koji diše?!

Međutim, u ovom sudaru platiće i Rusija – nemoguće je ne platiti kada vam nametnu rat i sankcije! Ali, dugoročno – samo može da profitira naterana da konsoliduje svoju privredu, što se već i desilo nakon sankcija 2014. Evo pojedine države – od Mađarske preko Austrije – neće da se odreknu ruskog gasa, a Evropska komisija daje preporuku da se može plaćati u rubljama! Uostalom, moglo ne moglo – za drugu ga valutu dobit neće!

A, tek, što se s Kinom „muče“ – posebna je priča! Znaju da je ekonomski najjača, ali njoj se ne zna dokle je, u ovoj vojnoj snazi, stigla! Mada, mudra Kina – garant je stigla! Jer, od zapadnjaka ne treba očekivati obraz i čojstvo – njih samo batina primiri! Inače – čim osete da su jači i da mogu – ne prezaju ni od kakvoga nepočinstva!!!

Oni samo razumeju poruke poput ove od 20. aprila kada je Rusija izvela probno lansiranje interkontinentalne balističke rakete „Sarmat“ – od koje leka nema – a od jeseni ide u serijsku isporuku ruskoj vojsci i „imaće zadatak obuzdavajućeg faktora“ – kaže Kremlj!

Britanski mediji su je nazvali „zastrašujućom“! Teška je 100 tona, domet joj je 18.000 km. Može i preko Južnog i preko Severnog pol! Nosi 10 velikih termonuklearnih bojevih glava, ili 16 malih, a svaka može biti usmerena na različite objekte bilo gde u svetu. I – „pametna je“ – izbegava prepreke, neuhvatljiva je za PVO – ništa je ne može do cilju zaustaviti! Pišu da je u stanju i da „uništi teritoriju veličine Francuske“! E, ako može Francusku, onda Britaniju, koja je dvaput manja, može – k’o od šale!

No, šalu na stranu, ali – ako ste misli da sa Rusijom možete da radite ono što ste radili sa Srbijom, Irakom, Libijom, Sirijom,… – grdno se varate! Mada – mora se i vama čestitat! Toliko uloženog truda dok je ne nateraste da se pokrene – nisu male zasluge u ovom rušenju dosadašnjeg unipolarnog siledžijstva, iz čega izranja novi svetski poredak!, prenosi in4s.net.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Dragan u 30.04.2022 11:18:29 h
     0 
Браво драга Милијана, гађаш у центар проблема