Glas Javnosti

Putin, Кosovo, Donbas: Novi izlivi rusofobije u pripremi uvođenja sankcija Rusiji

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Putinovo poređenje DNR, LNR i takozvanog Кosova je izazvalo nove izlive rusofobije i optuživanja Moskve da je navodno "ponovo" izdala Srbiju i Кosovo i Metohiju, piše prof. dr Dejan Mirović a prenosi Nova srpska politička misao.

Prećutkuje se, međutim, da Putin nikada, pa i u ovoj izjavi takođe, nije rekao da je Ruska Federacija odustala od Rezolucije 1244 SB UN, koja garantuje da je КiM deo Srbije.


Slično se izjasnio ruski sudija Skotnikov 2010. prilikom donošenja savetodavnog mišljenja MSP o Кosovu (koje Putin pominje) koji je istakao važnost poštovanja Rezolucije 1244. Кada ovome dodamo da su Putin i Lavrov više puta izjavljivali da je КiM deo Srbije po Rezoluciji 1244 onda dolazimo do sledećeg zaključka. Putin i RF se pozivaju na remedijalnu teoriju secesije koje je usvojio Zapad, samo da bi pokazali dvostruke standarde ili hipokriziju zapadnih vlada kada se radi o priznanju takozvanog Кosova i nepriznavanju DNR i LNR.


Svako ko drugačije tvrdi ili ne poznaje hijerarhiju međunarodnog prava u kojoj su rezolucije SB UN iznad odluka i mišljenja Međunarodnog suda pravde, ili je još gore, ostrašćeni rusofob koji želi da opravda (vrlo verovatno) uvođenje nelegalnih i nemoralnih sankcija RF od strane Srbije, možda već i u vreme letnjih odmora kada će u Beogradu biti najmanje ljudi.

Šta je prava pozadina ove obrnute ili falsifikovane hijerarhije akata u međunarodnom pravu ili nadripravnog tumačenja, pokazuje i ćutanje onih koji napadaju Putina kada se radi o Briselskom i Vašingtonskom sporazumu. U tim neustavnim sporazumima uopšte nema Rezolucije 1244 ili pominjanja poslednje brane za ulazak takozvanog Кosova u UN.


Odnosno, danas samo RF i rusko rukovodstvo brane 1244. Najmanje šta možemo da uradimo kada analiziramo Putinovu izjavu je da to imamo u vidu. To je  pravno ili sistemsko tumačenje  Putinove izjave. Ako joj se oduzme kontekst u kojem je data, odnosno dosledno poštovanje Rezolucije 1244 od strane ruskog predsednika, onda se može tvrditi bilo šta, kao što rade rusofobi koji žele da opravdaju sankcije RF.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR