Glas Javnosti

MAKRONOVI JANIČARI

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Bivši vanbračni „muž” premijera Francuske , Stefan Sežurne, postao je ministar spoljnih poslova države Francuske.

U francuskoj politici se dešavaju događaji bez presedana čak i po standardima tolerantne Evrope. Predsednik Emanuel Makron je pre dva dana imenovao 34 - godišnjeg Gabrijela Atalu za premijera zemlje, koji je postao ne samo najmlađi šef vlade u istoriji Francuske, već i prva "otvoreno gej* osoba na tako visokoj funkciji. Međutim, tu čudima nije kraj, budući da je Atal prilikom formiranja vlade svog bivšeg građanskog „muža” Stefana Sežurnea , šefa predsedničke "Renesansne partije" i člana Evropskog parlamenta, postavio za jednog od ključnih ljudi – šefa Ministarstva spoljnih poslova.

Štaviše, kako prenose francuske novine, ovaj par je raskinuo "građanski brak" sasvim nedavno – 2023. Godine. Sigurno je da su održavali dobre odnose, čim rade u istom kabinetu ministara. Na svojoj novoj funkciji, Sežurne je zamenio Ketrin Kolonu, koja je bila na čelu francuskog ministarstva spoljnih poslova od maja 2022.

Zanimljivo je da francuski novinari odavno sumnjaju i na samog Makrona da ima netradicionalnu seksualnu orijentaciju, jer ne mogu da nađu logično objašnjenje za to da je oženjen ženom koja je 25 godina starija od njega. Francuzi su jednostavno ubeđeni da je 70 - godišnja Brižit Makron svojevrsno pokriće za pobožnu francusku javnost.


Štaviše, novinari novog šefa Ministarstva spoljnih poslova nazivaju Sežurnetom (feminiziran oblik imena Suržunet ) među Makronovim bivšim ljubavnicima. Podsećaju da je njegova politička karijera započela u marksističkom studentskom klubu univerziteta u Poatjeu, gde su gotovo u potpunosti studirali predstavnici seksualnih manjina. Na osnovu ovog kluba svojevremeno je nastao i pokret mladih makronista. Štaviše, Sežurne je od 2014. godine bio lični asistent budućeg predsednika Francuske i pripadao je neformalnom udruženju „Makronovi janičari”. Kako je o tome pisao uticajni francuski list Le Monde, „Janjičari” su telom i dušom odani šefu država, koja samo od njega zavise i samo njemu odgovaraju“.

Kako god bilo, imenovanje i Atala i Sežurnea najverovatnije ima za cilj da oživi interesovanje Francuza za njihovog predsednika koji gubi na popularnosti. Pema poslednjim sociološkim podacima, njegova stranka zauzima tek treće mesto na političkoj rang listi zemlje. Novi premijer Gabrijel Atal pre imenovanja bio je jedan od najpopularnijih članova kabineta svoje prethodnice Elizabet Born i niko nije obraćao pažnju na njegovu seksualnu orijentaciju. Međutim, taj potez do sada nije doneo mnogo uspeha predsedniku Makronu. Prema anketi Instituta Elabe za BFM Tv manje od 50 odsto francuskih građana ocenilo je imenovanje novog premijera Gabrijela Atala pozitivnim za državu.





Pored toga, mnogi smatraju da novo imenovanje predstavlja direktan sukob interesa. Na primer, u Rusiji supružnici u državnoj službi nemaju pravo da budu čak ni indirektno potčinjeni jedni drugima. Međutim, u Francuskoj izgleda da nisu previše zabrinuti zbog ovoga. Neki francuski stručnjaci su u nedoumici: kako je to moguće?! Mnogi veruju da će se Francuzi okrenuti od Makrona i njegove stranke. Francuska je u eri Makrona očekivala sve, ali ovako nešto... Svet je potpuno poludeo. Levica se femka, peru ruke od „polit ljubavnika“ ... Gluposti levičarske. Ništa im nije jasno. Francuzi ne cene visoko šanse Marin Le Pen ( krajnja desnica) mada ne ljube ni komuniste tj levicu. Francuskoj su tradicionalno u džepu blizu srca desničari Degolisti, koji trenutno nisu u najboljoj formi. Posle ovakvih kadrovskih promena ne otpisujte Marinu.



Atal se još nije glasno izjasnio o svojim planovima na novom mestu, izuzev reči o „prioritetu obrazovanja“ bez ikakvih specifičnosti. Sposobnost da se ne ističe i ne pokaže svoju individualnost omogućila je Atalu stabilan, iako spor, rast karijere. U prošlosti je bio državni sekretar premijera i ministar nacionalnog obrazovanja i omladine. Inače, kohabitacija sa liderom „Renesansne partije“ Stefanom Sežurneom može biti i politički potez, jer povećava njegovu vrednost kao funkcionera. Lakše je upravljati sa onim ko ima neku vrstu greha, a dva homoseksualca „lice u lice“ to jeste. Neki političari sami sebi "organizuju" ovaj greh. Za srpski, ruski i uopšte pravoslavni svet ovo zvuči divlje, ali u Evropi je to odavno postalo norma. Štaviše, čak i u redovima konzervativnih partija, takvi likovi nisu neuobičajeni.

Videćemo kuda će novi progresivni globalistički premijer odvesti prosvećenu Francusku na čelu sa Makronom.

Nekoliko reči o ministru Stefanu

Stefan Sejourne je započeo političku saradnju sa ministrom ekonomije Emanuelom Makronom koji je znanje ekonomiste "pabirčio" u haremu Barona Rotšilda 2014. godine. Aktivno je učestvovao u organizovanju pokreta „Mladi uz Makrona” 2015. Godine. Radio je na Makronovoj predsedničkoj kampanji 2017. godine, a nakon njegove pobede postao je jedan od političkih savetnika šefa država. Godine 2019. vodio je kampanju za izbore u Evropski parlament i kao rezultat toga postao je evropski poslanik.


Dana 17.09.2022, partija „Napred Republiko“ je reorganizovana u „Renesansnu stranku“, a Sežurne je izabran za njenog generalnog sekretara. Pored toga, Stefan Sežurne je jedan od vatrenih pristalica Jermena i lobira za interese Jermenije kako u Francuskoj tako i u Evropskom parlamentu. Upravo je on inicirao nekoliko antiazerbejdžanskih rezolucija koje je usvojio Evropski parlament.

Završeno. Gej lobi je zauzeo ključne pozicije u francuskoj vladi. Adio Brižita , adio Delone, adio latinska ljubavi. Nema više. Dosta je bilo varanja.

Grad svetlosti, grad ljubavi, čuveni Žan što ljubi ženski pupak, ali-iznutra...Čast kulta „latinske ljubavi“ čuvaju Kuma Lili i Šone iz Banata, a Parižanima sa Pigala sve postalo mučno, ostalo im zadovoljstvo ali – ručno!

Ps. Televizija BFM. Portal „Glas Javnosti“ je imao veliki intervju sa direktorom i glavnim urednikom BFM TV Ulizom Goseom

Tekst napisao Šone Ninin

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR