Glas Javnosti

ZA NJIMA TRAGA CELA SRBIJA! Misteriozno nestali sa lica zemlje, brojne nelogičnosti, obavijeno velom tajne

Hronika
Autor: Glas javnosti

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" kaže da je veoma važno pružiti psihološku podršku roditeljima čija deca nestanu i da je veoma važno biti u kontaktu sa tim porodicama.

Jurić je istakao da je u kontaktu sa ocem Mateja Periša, kao i sa Ksenijinom majkom, ali i roditeljima Barbare Vitez, koja je nestala pre nekoliko godina.


Roditelji uvek gaje nadu, pa tako i otac Mateja Periša veruje da mu je sin živ i da će se pojaviti. Što se tiče nestale Ksenije, pisalo se o tome kako je ona navodno posle svađe sa momkom skočila sa mosta. Navodno, jedan očevidac je to video.Takođe, u kontaktu smo i sa roditeljima nestale Barbare Vitez, njen otac redovno posećuje naše događaje i često komuniciramo sa njim. Oni su imali veoma tešku priču. Nažalost, izgubili su sina.  Što se tiče Barbare, ona je navodno pala sa mosta, međutim, to niko ne može da potvrdi da li je to zaista bilo tako - objasnio je Jurić.

Ostavila oproštajno pismo

Podsetimo, Ana Stojković (44) iz Smedereva nestala je u noći između 1. i 2. novembra prošle godine, a njen automobil pronađen je iste noći, dva sata posle pomoći na mostu Smederevo - Kovin. 

Iz kuće je otišla bez ličnih dokumenata i telefona. Ana je ostavila oproštajno pismo u kom je opisala kako se oseća, a pored toga je navodno ostavila detaljna uputstva porodici šta da rade kada je pronađu mrtvu.

U noći nestanka, Ana je objavila svoju fotografiju na Instagramu uz poruku "Idem da se nađem sa sudbinom". Nađena je i oproštajna poruka u kojoj je zapisala svoje želje za trenutak kada je pronađu mrtvu. Ona je iz kuće izašla u beloj bluzi i kožnim braon pantalonama.

Misteriozno nestala

Podsetimo, od nestanka devojčice Barbare Vitez (15) iz Sente prošlo je punih pet godina, a do dana današnjeg od nje nema ni traga ni glasa. Barbara je nestala 25. novembra 2016. kada se vraćala sa rođendana, a navodno tada je pala u reku s mosta u Senti. Ronioci su danima pretraživali reku, ali njeno telo nije nađeno.

Barbarini roditelji za ovih pet godina dobijali su razne informacije o tome gde bi njihova ćerka mogla da bude. Između ostalog i da je oteta, da se udala, da je prodata u belo roblje, a dobili su čak i anonimno pismo nekoliko nedelja nakon njenog nestanka "da je Barbara drogirana, silovana, zadavljena, a potom bačena u reku". Međutim, zvaničnih potvrda ovakvih informacija nikada nije bilo, pa se veruje da su sve bile lažne.

Posvađala se sa dečkom

Devojka Ksenija Lukić (30) iz Sremske Mitrovice nestala je 26. februara oko tri sata posle ponoći, od kada joj se gubi svaki trag. Naime, Ksenija je šetala sa dečkom na Petrovaradinu i dok su prelazili Varadinski most ona je naprasno nestala. Policija je obavila razgovor sa Ksenijinim momkom A. S., koji je navodno policiji prijavio nestanak i rekao da je ona otrčala ka mostu posle svađe s njim.

- Vraćali smo se iz Petrovaradina i posvađali smo se. Ona je potrčala ka mostu. Video sam kako je skočila u Dunav. Nisam uspeo da je stignem i sprečim je u tome - navodno je ispričao mladić u policiji, posle čega je odveden na ukazivanje lekarske pomoći u Kliniku za psihijatriju u Novom Sadu.

Dečko je bio vidno uzrujan i van sebe. Usplahireno je pričao, pa je bilo neophodno da mu se pruži adekvatna medicinska pomoć. Takođe, sve te njegove izjave se proveravaju, s obzirom na to da nije bio baš u najboljem psihičkom stanju - pisali su beogradski mediji.

Nakon misterioznog nestanka Ksenije, njen momak je istog dana objavio sliku nestale Ksenije uz navodni opis: - Moja voljena Ksenija - Nedostaješ mi puno!

Nestao pre 26 godina

Smrt pevača Dušana Kostića, izvođača poznate pesme "Sačuvaj tajnu, ljubavi moja", obavijena je velom tajni već 26 godina. O njegovoj smrti postojalo je nekoliko verzija, ali nijedna nije zvanično potvrđena, budući da Kostićevo telo nikada nije pronađeno. Kako se sumnja, kobnog dana skočio je sa Pančevačkog mosta u Dunav 1996. godine i tako izvršio samoubistvo.

- Bilo je to 13. maja 1996. godine oko 18:50 časova - pisalo je u kratkom izveštaju policije.

Navodno, očevidac ga je video kako skače preko ograde Pančevačkog mosta između stubova 39 i 41, ali nije mogao da potvrdi da li je to bio Kostić. Na mestu nesreće pronađena je pevačeva torbica sa ličnim dokumentima.

Brojne nelogičnosti

Očevidac je bio radnik ŽTP Saša Veljković, koji je rekao policiji da nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo Dušan Kostić. Prema drugoj verziji, spekulisalo se, da je Dušan navodno ubijen, a njegovo samoubistvo iscenirano kako bi se prikrio zločin.

Takođe, bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji, pošto nije mogao da vrati staru slavu, pa se sumnjalo da je zbog toga digao ruku na sebe. Prema trećoj verziji, pričalo se da je iscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Misteriozno pismo

Kako su tada pisali mediji, nekoliko dana nakon tragedije na adresu Dušanove supruge Nevenke navodno je stiglo pismo, kao i na adresu njegovih roditelja, ali i žene sa kojom je proveo poslednje dane, u kom je pisalo sledeće: "Mnogo vas volim, oprostite mi". Međutim, pismo je stiglo bez pečata i potpisa na koverti. Dušanova supruga je svojevremeno izjavila, kako u celom slučaju postoji dosta kontroverzi.

- U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Dušan. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače - ispričala je Nevenka tada. Takođe, napomenula je i da joj je Dušanova torbica ostala potpuna misterija.

- I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno - kazala je ona, a zatim dodala:

- Kad bih pristala da pričam o Dušanu, verovatno bi me gonila ova žena s kojom je on živeo pre nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje ćerke, shvatite me -  ispričala je svojevremeno za medije i napomenula da "tu nisu čista posla",piše 24sedam.

Matej Periš

Slučaj nestanka Splićanina Mateja Periša podigao je javnost u regionu na noge. Nestao je u noći između 30 i 31. decembra 2021. godine, oko tri sata ujutra, tokom provoda u kojem je bio sa društvom. On je izašao iz kluba "Gotik" u majici kratkih rukava, a potom nestao. Potraga za Splićaninom traje već mesecima, a okolnosti nestanka mladića su i dalje nepoznanica.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR