Glas Javnosti

NI INTERPOLOVA POTERNICA NE POMAŽE! Pet godina od nestanka Barbare Vitez, oglasio je Igor Jurić i opisao svu roditeljsku bol (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pet godina od nestanka Barbare Vitez prošlo je juče, 25. novembra. Tada 15-godišnja devojčica iz Sente viđena je poslednji put.

Povodom pet godina od smrti, na društvenim mrežama oglasio se i predsednik Fondacije Tijana Jurić, podsetivši da roditelji nestale Barbare i dalje žive u neizvesnosti, te da je brza reakcija nadležnih ključna da se deca pronađu i vrate svojim porodicama.

- Prošlo je 5 godina od nestanka devojčice Barbare Vitez iz Sente. Porodica ostavljena na milost i nemilost najvećem mogućem neprijatelju: neizvesnosti. Slučaj Barbare Vitez je opomena svima, nestanci se dešavaju i brza i stručna potraga je ključna da se deca pronađu i vrate kući živa i zdrava. Želim roditeljima Barbare, majci Melindi i ocu Endreu, puno snage da izdrže ogroman bol, muku i tugu iščekujući povratak svoje ćerke - stoji u objavi Igora Jurića.

Kako su mediji preneli, Barbaru su te kobne noći snimile nadzorne kamere senćanske "Idee". To je bilo u 21.41 sati. Tada se, tvrdio je otac Endre, videlo da je bila sa dvojicom dečaka, te da se ne vidi da li je krenula ka mostu nad Tisom ili na drugu stranu. 

Ta dvojica dečaka ispričala su policiji da se Barbara saplela na mostu i upala u reku. Medutim, roditelji ne veruju da je to istina. Telo devojčice nikada nije isplivalo iako su je ronioci nekoliko puta pretraživali. U potrazi su učestvovali pripadnici i srpske i mađarske ronilačke jedinice.

Kako su roditelji govorili, dečaci su ispitani na poligrafu, međutim, njima nije rečeno da li su uhvaćeni u laži. Isticali su i da su ispitani na mađarskom, dok je prevodilac saopštavao nadležnima odgovore na srpskom jeziku.+


Inače, Barbara se nalazi na žutoj Interpolovoj poternici od februara 2017. godine.

Postojale su indicije da je devojčica u Mađarskoj, ali je ostala nepoznanica da li je, ako uopšte jeste, sa druge strane granice svojom voljom ili oteta.

Porodicu Vitez koja ne gubi nadu da je Barbara živa, zadesila je još jedna velika nesreća. Posle nestanka ćerke, Melinda i Andre doživeli su smrt starijeg sina. Barbarin brat Atila bolovao je od autizma i epilepsije i preminuo je 5. marta 2019, sa 25 godina. Kako su mediji preneli, nekoliko meseci potom umro je Melindin otac, a ubrzo zatim i Endreov.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP