Glas Javnosti

VOĐA KLANA AMERIKA SE NE SMIRUJE U ZATVORU: Jakšić na filmski način kuje planove za BEKSTVO!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Zoran Jakšić, jedan od vođa klana "Amerika", osuđen je na 25 godina zatvora u Peruu zbog šverca 800 kilograma kokaina, a on je ponovo skovao plan za bekstvo i pokazao da ga dosadašnji neuspesi nisu sputali. Ipak peruanske vlasti su uspele da ga u tome osujete i premeste u drugi, strogo čuvani zatvor.

Peruanske vlasti reagovale su munjevito nakon što su dobili informaciju da drugi čovek klana „Amerika“ ponovo planira da pobegne, te su ga uz velike mere bezbednosti prebacili u strogo čuvani zatvor u vojnoj bazi Kalao, preneli su tamošnji mediji pre nekoliko dana. Jakšić, inače usko povezan sa meksičkim kartelom „Sinaloa“, osuđen je u februaru ove godine u Peruu na 25 godina zatvora zbog šverca narkotika.

Njemu je godinu dana ranije ukinuta presuda a suđenje ponovljeno, a 2018. godine se sumnjičio i da je zajedno sa članovima Sinaloa kartela finansirao kopanje tunela za bekstvo iz zatvora.

Krajem prošle godine, peruanska policija otkrila je tunel dug 200 metara, u blizini zatvora „Kastro“, a tada je policija takođe dobila informaciju da Jakšić planira bekstvo.

Zoran Jakšić

Kako je pisao KRIK, Jakšić je 2018. godine finansirao kopanje podzemnog tunela kojim je trebalo da pobegne iz zatvora.

Bekstvo je planirao sa još jednim zatvorenikom, a tunel gradio zajedno sa Sinaloa kartelom.

Tunel koji je policija tada otkrila nije bio završen, a trebalo je da spoji jednu kuću blizu zatvora i zatvorsku kuhinju, ali je kopanje zaustavljeno pošto je Jakšić prebačen u drugi zatvor.

Sa Jakšićem je kroz tunel trebalo da pobegne i jedan Meksikanac, a Sinaloa kartel angažovao je ljude iz Meksika, Kolumbije i Venecuele da kopaju tunel, saopštila je tada peruanska policija, a preneo KRIK.

Nakon što je otkriveno da planira bekstvo početkom 2019. godine, Jakšić je prebačen u zatvor sa maksimalnim obezbeđenjem Piedras Gordas.

Mileta Miljanić, Foto: Youtube

Jakšić je inače uhapšen u julu 2016. u akciji američke DEA u trenutku kad je s lažnim dokumentima pokušao da pobegne u Ekvador. Tokom istrage je utvrđeno da je tokom skrivanja u Južnoj Americi koristio 46 identiteta.

Inače, prvog čoveka klana „Amerika“, Miletu Miljanića, uhapsio je FBI krajem februara ove godine u Njujorku zbog posedovanja oružja

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR