Glas Javnosti

FILMSKO BEKSTVO IZ ZATVORA U ZABELI: Dva robijaša daskama razvalila kapiju pogona i pobegla

Hronika
Autor: Glas javnosti

U noći između 17. i 18. avgusta u požarevačkom zatvoru „Zabela“ odigrala se scena nalik akcionom filmu kada su dva zatvorenika neopaženo pobegla iz zatvora!

Kako Glas javnosti saznaje, Nenad Lokvarevič iz Kostolca i njegov zatvorski ortak Nikola Spasić uspeli su da izađu iz Četvrtog paviljona „Zabele“ i da napuste zatvorski krug pod okriljem noći. Bekstvo je primećeno tek jutros posle buđenja jer njih dvojica nisu izašla iz ćelije na obavezno postrojavanje i prebrojavanje. Straža je odmah alarmirala lokalnu policiju koja je za njima krenula u potragu. Uprava zatvora utvrđuje sve okolnosti ovog događaja, dok su nadležni iz Uprve za izvršenje krivičnih sankcija odmah došli u Požarevac radi provere da li je bilo propusta i da li je neko od stražara odgovoran za ovo filmsko bekstvo. 

- Robijaši su pripremili drvene motke i sa njima otišli u pogon, a potom razvalili kapiju i neometano išetali napolje. Lokvarevič je navodno ostalim osuđenicima iz Četvrtog paviljona najavio da planira bekstvo i pozvao ih da idu sa njim, govoreći:„Neću da bežim samo ću da išetam, možete svi sa mnom. Vratićemo se, samo da ove njihove smene!“. Međutim, pridružio mu se samo Nenad. Danas je u „Zabeli“ vanredno stanje. Zaposlenima su zabranjeni telefonski razgovori - kaže naš izvor blizak požarevačkom zatvoru.  


Poznato je samo da je Lokvarevič od februara u „Zabeli“, ali u ovom trenutku nismo modli da dobijemo podatke na koliko je bio osuđen i zbog kojeg krivičnog dela je bio iza rešetaka. 
- Odbegli osuđenici nikada nisu videli upravnika Dejana Novakovića Zilija, a nisu ni oni koji su mnogo pre njih došli. Zovu ga Zili, a bolje da ga zovu Miško, Maca ili Pile jer toliko godina prima platu od 4.000 evra spokojno bez ijedne trzavice. Osuđenici su imali sve udobnosti, kao da su u hotelu, televizor, tuš u sobi, grejanje, hlađenje, pa čak i mobilni telefon od prvog dana. Begunci su išli na posao svakoga jutra i vraćali se na ručak. Stražara nema dovoljno i zato su jako nervozni. Više su u zatvoru nego kod kuće sa ženom i decom i zbog toga više strahuju od osuđenika nego oni od njih. Srodili su se sa njima, isti zatvorski hleb dele. Lokvarevič je navodno govorio da hoće stražarima „da pomogne da uzdrmaju Novakovića i da ga smene iz njegove udobne fotelje“ - kaže naš sagovornik blizak najstrožijem zatvoru u Srbiji. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR