Glas Javnosti

Donald Tramp mlađi svedočio po drugi put u procesu protiv oca

Svet
Autor: Glas javnosti

Donald Tramp mlađi je ponovo svedočio u ponedeljak na suđenju za građansku prevaru njegovog oca

Trampov najstariji sin prvi je član porodice koji je svedočio u građanskoj parnici. 

Donald Tramp, favorit za republikansku predsedničku nominaciju 2024, optužen je zajedno sa svoja dva odrasla sina i 10 njegovih kompanija da su uvećali svoju neto vrednost za čak 2,2 milijarde dolara kako bi obezbedili bolje finansiranje.


Tužbom državnog tužioca Njujorka Leticije Džejms traži se odšteta od najmanje 250 miliona dolara, kao i ograničenja koja bi praktično onemogućila Trampu i njegovim odraslim sinovima pristup njujorškoj industriji nekretnina.

Tužilaštvo je već pozvalo Donalda mlađeg kao svedoka, zajedno sa njegovim ocem i bratom Erikom Trampom. Njegova sestra Ivanka Tramp je takođe svedočila, ali nije optužena.



Tramp je negirao da je kršio zakon i više puta optužio tužiteljku Džejms i sudiju Artura Engorona za političku pristrasnost. Tužilaštvo u ovom slučaju traži kaznu od najmanje 250 miliona dolara, trajnu zabranu Trampu i njegovim sinovima da vode poslove u Njujorku i petogodišnju zabranu za trgovanje nekretninama.


Tokom prkosnog i neujednačenog svedočenja prošle nedelje, Tramp je priznao netačnosti u svojim finansijskim izveštajima, ali je rekao da neslaganja nisu relevantna za banke koje su ih koristile za utvrđivanje cene njegovih kredita.

Donald Mlađi, Erik i Ivanka Tramp rekli su da nisu bili uključeni u pripremanje finansijskih izveštaja svog oca i prepustili su knjigovodstvo Tramp organizacije računovođama.


Slučaj se uglavnom odnosi na odštetu, jer je sudija Artur Engoron već presudio da su Tramp i njegova kompanija na prevaru naduvali vrednosti imovine.

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR