Glas Javnosti

IZDAO ROĐENOG OCA! Tramp mlađi svedočio na suđenju protiv Donalda

Svet
Autor: Glas javnosti

Trampu mlađem je postavljen niz pitanja o ulogama koje su on, njegov otac i bivši finansijski direktor Alen Vajselberg imali kao poverenici Revocable Trust Donalda Trampa.

Donald Tramp mlađi pokušao je na suđenju u Njujorku da se ogradi od finansijskih malverzacija zbog kojih se sudi njegovom ocu, bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu.


Trampov najstariji sin je prvi član porodice koji je svedočio na građanskoj parnici. Očekuje se da će njegov mlađi brat Erik svedočiti u četvrtak, a Tramp i njegova ćerka Ivanka trebalo bi da se pojave na sudu sledeće nedelje.

Donald Tramp mlađi (45) bio je ljubazan i duhovit nakon što je njegovo svedočenje odloženo dok su Trampovi advokati ispitivali ranije svedoke.


„Trebalo je da se našminkam”, našalio se dok su ga fotografi slikali pre svedočenja. Zamoljen da govori sporije, Tramp mlađi je rekao sudiji: „Izvinjavam se, vaša visosti. Preselio sam se na Floridu, ali sam zadržao njujorški tempo”.





Trampu mlađem je postavljen niz pitanja o ulogama koje su on, njegov otac i Trampov bivši finansijski direktor Alen Vajselberg imali kao poverenici Revokajbl Trast Donalda Trampa.

Na pitanje da li je njegov otac još uvek poverenik fonda, Tramp mlađi je rekao: „Ne sećam se“.


Tvrdio je da se ne seća mnogo toga, uključujući i zašto je nakratko podneo ostavku 2021. godine, nakon čega se vratio u fond. On je naveo da je imao autonomiju da radi šta hoće, ali da se konsultovao sa Vajselbergom i drugima.

Donald Tramp mlađi je izvršni potpredsednik Tramp organizacije i takođe je optužen u ovom slučaju.

Bivši američki predsednik je optužen za falsifikovanje i naduvavanje vrednosti svoje imovine kako bi prevario banke i osiguravajuće kompanije. Ova akcija je jedna od mnogih koje se vode protiv Trampa.


Tužbu je podnela državni tužilac Njujorka Leticija Džejms i optužuje Trampa, njegove sinove Donalda i Erika i njihove porodične firme za naduvavanje vrednosti imovine kako bi dobili bolje uslove kredita.

Tramp je negirao da je prekršio zakon i više puta je optužio tužioca Džejmsa i sudiju Artura Engorona za političku pristrasnost.


U ovom slučaju, tužilaštvo traži kaznu od najmanje 250 miliona dolara, trajnu zabranu Trampu i njegovim sinovima da posluju u Njujorku i petogodišnju zabranu trgovine nekretninama.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR