Glas Javnosti

Brajan Volš sumnjao da ga supruga vara, unajmio privatnog detektiva

Svet
Autor: Glas javnosti

Brajan Volš, optužen za ubistvo supruge Ane Volš, izveden je danas pred sud u Norfolku, Masačusetsu, gde se izjasnio da nije kriv za ubistvo prvog stepena i uništavanje leša svoje supruge, za šta ga tereti optužnica.

Ročište je još u toku, a tužilaštvo je iznelo i neka nova saznanja - poput onog da je Volš sumnjao da ga supruga vara i da je zato, preko svoje majke, unajmio privatnog detektiva da je prati.  

Volšova advokatica takođe je prvi put opširno govorila o izrečenim optužbama i jednu po jednu ih negirala ili nudila alternativno objašnjenje.

Tužilaštvo je iznelo do sada nepoznata saznanja o tome da je Brajan Volš sumnjao da njegova supruga ima aferu sa drugim muškarcem u Vašingtonu, te je 26. decembra 2022. unajmio privatnog detektiva preko svoje majke. Takođe je posećivao Instagram stranicu jednog od njenih prijatelja. Prema navodima tužilaštva, 27. decembra je na internetu tražio kako da se razvede.


Ana je, prema navodima tužilaštva, 28. decembra rekla prijateljici da želi da napusti Brajana i odvede decu u Vašington. Brajan nije mogao da se seli iz Masačusetsa, jer je bilo u toku suđenje po optužbama da je prodavao falsifikovane slike Endija Vorhola.

U novogodišnjoj noći, Volšove je u kući posetio zajednički prijatelj, večerali su i slavili Novu godinu, a deca su spavala. Prijatelj je napustio njhovu kuću oko 1.30 ujutru i to je poslednji put da je Ana Volš viđena živa, navodi tužilaštvo.

Na saslušanju su ponovljena ranije izneta saznanja o tome da je Volš u ranim jutarnjiim satima 1. januara, a i narednih dana, pretraživao internet da vidi "posle koliko vremena telo počinje da se oseća", ali i koliko je potrebno da se čeka da se neko proglasi mrtvim i da se pokupi njegovo životno osiguranje - što do sada nije bilo pominjano u ovom slučaju.

Iskaz bebisiterke

Tužilaštvo je sada iznelo i navode bebisiterke Volšovih koja je 1. januara rano popodne došla da čuva troje dece, kao i da joj je Brajan rekao da je Ana morala hitno da ode u Vašington zbog posla. On je otišao kod svoje majke, kojoj je takođe rekao da je Ana otišla u Vašington, a majka je odmah pozvala privatnog detektiva da mu to prenese.

Tužilac je ponovio da je Brajan Volš u narednim danima snimljen nadzornim kamerama u više prodavnica kako kupuje sredstva za čišćenje, sekiru, čekić, hidrogen-peroksid, kiselinu, tepihe, mirišljave sveće. 


Bebisiterka je u razgovoru sa policijom nekoliko dana kasnije posvedočila da su zamenjeni tepisi u donjem delu kuće, kao i kanta za smeće. Volš je, kako su pokazali snimci sa nadzornih kamera, bacao kese za đubre u kontejnere.

Podsetimo, Ana Volš, američka državljanka poreklom iz Beograda, nestala je 1. januara i njen suprug je rekao da je iz Kohaseta u Masačusetsu, gde su živeli, otputovala u Vašington, gde je radila. Međutim, njen poslodavac je tri dana kasnije prijavio nestanak. U istrazi su kasnije pronađeni materijalni dokazi koji, prema optužnici, ukazuju da je Brajan Volš ubio Anu, raskomadao njeno telo i uništio posmrtne ostatke. U podrumu njihove kuće pronađeni su i noževi sa tragovima krvi, a internet pretrage Brajana Volša pokazale su da je tražio informacije o tome kako da se otarasi tela.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR