Glas Javnosti

Brajan Volš ponovo optužen za ubistvo supruge Ane

Svet
Autor: Glas javnosti

Brajan Volš je optužen za ubistvo svoje supruge, Beograđanke Ane Volš, agenta za nekretnine i majke troje dece koja je nestala početkom godine, rekao je okružni tužilac.

Volšu je već bilo stavljeno na teret ubistvo i druge tačke u januaru, u vezi sa nestankom njegove supruge, za šta je on izjasnio da nije kriv, nakon što su vlasti pronašle dokaze da je ubio i raskomadao suprugu i na jeziv način se rešio njenih ostataka.


Okružni tužilac Majkl Morisej, saopštio je da su protiv Brajana Volša podignute tri optužnice - za ubistvo supruge Ane Volš, za dovođenje u zabludu policijske istrage i ometanje sprovođenja pravde, i za "nepropisno prenošenje ljudskog tela".


"Brajan Volš se izjasnio da nije kriv po optužbi za ubistvo na suđenju u Okružnom sudu Kvinsi u januaru. Ova optužnica premešta slučaj Višem sudu u Norfolku, gde će Volšu biti ponovo suđeno u narednim nedeljama. Taj datum još nije određen", navodi tužilac.

Ana Volš je nestala 1. januara rano ujutru kada je trebalo da ode na bostonski aerodrom "Logan" i odatle otputuje u Vašington zbog posla.

Policija je tragala za njom više od nedjelju dana, iako je njen muž u početku rekao da nije viđena od Nove godine.

Suprug nestale Beograđanke je od ranije u pritvoru zbog obmanjivanja policije koja za Anom traga od 4. januara, kada su njen nestanak prijavile kolege iz Vašingtona. On se izjasnio da nije kriv.

Istražitelji su pronašli krv i krvavi nož u podrumu kuće porodice Volš, a, prema izvorima u istoriji internet pretrage na uređajima Brajana Volša pronađena su i pitanja "kako se rešiti tela žene od 52 kilograma" i "kako raskomadati telo". On je potrošio i stotine dolara na kupovinu sredstava za čišćenje.


Na deponiji i u kontejnerima koji se nalaze u blizini zgrade u kojoj živi Brajanova majka Dajana, pronađeni su predmeti koji su takođe predmet istrage.

Brajan Volš je, inače, na uslovnoj kazni i nosio je narukvicu za praćenje zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola 2016. godine. Istraga je utvrdila i da je prekršio tu uslovnu kaznu, zbog koje nije mogao da ode i sa suprugom živi u Vašingtonu.

U noći u kojoj je nestala, Ana je trebalo da otputuje u Vašington gde je radila u agenciji za nekretnine, a gde Volšovi imaju i kuću.

Ana Volš, devojačko prezime Ljubičić, rođena je i odrasla u Beogradu, a 2005. godine, je otišla u Sjedinjene Američke Države. Sa Brajanom Volšom ima troje dece, starosti od dve do šest godina.

Glas javnosti/RTS

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR