Glas Javnosti

TUŽILAŠTVO POTVRDILO PISANJE "GLASA"! Antić bio pod istragom zbog obljube detata, smrt sve obustavila

Hronika
Autor: Glas javnosti

Oliver Antić (72) bio je pod istragom tužilaštva zbog počinjenih nedozvoljenih polnih radnji protiv maloletnice. Ali, njegova smrt prekinula je rad istražnih organa jer je okončao život sa litice nedaleko od Lisabona.

Ovo je u Prvom tužilaštvu u Beogradu potvrđeno "Glasu" koji je prvi objavio da je sada pokojni ambasador Srbije u Portugalu osumnjičen da je nedozvoljene polne radnje nad devojčicom  učinio od leta 2020. godine do 12. avgusta 2021. godine.

- U Prvo tužilaštvo u Beogradu podneta je krivična prijava protiv Antića. Prijavu je podnela zakonska zastupnica maloletne devojčice. Posle razmartanja prijave, tužilaštvo je imalo nameru da proveri navode zakonske zastupnice detetga, ali nakon saznanja o smrti prijavljenog doneto je rešenje o odbacivanju prijavu i to na osnovu člana 284 stav 1 tačka 2 ZKP-a - kaže za "Glas" Vanja Ćulibk, zamenik javnog tužioca i portparol Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Tužilaštvo, takođe, apeluje da se ne zadire u privatnost maloletne oštećene devojčice što i nije u skladu sa zakonom.

Protiv ambasadora Srbije je krivičnu prijavu podnela majka maloletnice. Zvanično, optužbe su primljene na pisarnici Prvog opštinskog suda u Beogradu 27. janaura. Antić je po ovoj prijavi osumnjičen da je izvršio polne radnje nad detetom i to sa - umišljajem!

Dekan, pa osnivač SNS

Oliver Antić bio je profesor i dekan Pravnog fakulteta. Od 1997. godine do 200. bio je direktor Instituta za uporedno pravo. Bio je blizak Srpskoj radikalnoj stranci, a kasnije je postao i jedan od osnivača SNS-a. U junu 2012. postavljen je za savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Pored službe u Lisabonu, bio je ambasador i u Zelenortskim Ostrvima i Sao Tome i Principe.

- Osumnjičenog Antića iz Beograda, sa trenutnim boravištem u Lisabonu, prijavljujem zbog osnovane sumnje da je sa umišljajem, radi zadovoljenja ličnog seksualnog nagona, izvršio polne radnje nad detetom. Nedozvoljene polne radnje učinio je od leta 2020. godine do 12. avgusta 2021. godine i to svestan svoga dela i njegova zakonske zabranjenosti - navodi se u krivičnoj prijavi.

Krivično delo je počinjeno u njegovoj kući, gde je povremeno dovodio maloletnicu. Antić je detetu, prema navodima krivične prijave skinuo majcu i počeo da je dira po grudima... U nekoliko navrata pokazivao joj je i svoj polni organ. Govorio joj je gnusne stvari i tražio da pipne njegovu „lalu“. U jednom trenutku je devojčica nameravala da se istušira, ali on je nag krenuo za njom u kupatilo i ušao u tuš kabinu. Tu je takođe zahtevao od nje da ga dodiruje. Antić je, takođe, od maloletnice zahtevao da se obuče pred njim.

Tri nedelje posle prijave Antić, 18. februara, Antić je na misteriozan način skončao život. Portugalski mediji su decidno navodili da se bacio u smrt sa litice kod Lisabona, ane isključuje mogućnost da je upravo zbog te krivične prijave odlučio da se ubije. Diplomata će u petak biti sahranjen u Lisabonu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR