Glas Javnosti

OLIVERA ANTIĆA MRAČNA TAJNA ODVELA U SMRT! Ambasador Srbije tri nedelje pred samoubistvo osumnjičen za PEDOFILIJU (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Oliver Antić (72), ambasador Srbije u Portugalu, skončao je 18. februara život kod Lisabona, a samo tri nedelje ranije dobio je krivičnu prijavu za pedofiliju i seksualno napastvovanje maloletnice, ekskluzivno saznaje Fajter.rs.

Portugalski mediji su decidno navodili da se bacio u smrt sa litice kod poznate turističke atrakcije Boka de Inferno, a beogradski portal ne isključuje mogućnost da se diplomata upravo zbog te krivične prijave odlučio na kobni korak.

Protiv ambasadora Srbije je krivičnu prijavu podnela majka maloletnice. Zvanično, optužbe su primljene na pisarnici Prvog opštinskog suda u Beogradu 27. janaura.
Antić je po ovoj prijavi osumnjičen da je izvršio polne radnje nad detetom i to sa - umišljajem!

- Osumnjičenog Antića iz Beograda, sa trenutnim boravištem u Lisabonu, prijavljujem zbog osnovane sumnje da je sa umišljajem, radi zadovoljenja ličnog seksualnog nagona, izvršio polne radnje nad detetom. Nedozvoljene polne radnje učinio je od leta 2020. godine do 12. avgusta 2021. godine i to svestan svoga dela i njegova zakonske zabranjenosti - navodi se u krivičnoj prijavi.
Foto: Glas javnosti/Prva strana krivične prijave Prvom osnovnom javnom tužilaštvu Foto: Glas javnosti/Prva strana krivične prijave Prvom osnovnom javnom tužilaštvu

Krivično delo je počinjeno u njegovoj kući, gde je povremeno dovodio maloletnicu. Antić je detetu, prema navodima krivične prijave skinuo majcu i počeo da je dira po grudima...

- Dete je odmah počelo da plače i beži kako bi se spasilo. U nekoliko navrata pokazivao joj je i svoj polni organ. Govorio joj je gnusne stvari i tražio da pipne njegovu „lalu“. U jednom trenutku je devojčica nameravala da se istušira, ali on je nag krenuo za njom u kupatilo i ušao u tuš kabinu. Tu je takođe zahtevao od nje da ga dodiruje - navodi majka u krivičnoj prijavi i dodaje da je Antić od maloletnice zahtevao da se obuče pred njim.

Majka deteta na kraju prijave optužuje srpskog ambasadora u Portugalu da je počinio nedozvoljene polne radnje iz člana182. stav 2. KZ u vezi člana 180 stav 1 KZ.

Oliver Antić bio je profesor i dekan Pravnog fakulteta, kao i direktor Instituta za uporedno pravo 1997-2001. Bio je blizak Srpskoj radikalnoj stranci, da bi kasnije postao jedan od osnivača SNS-a.

U junu 2012. godine imenovan je za savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u decembru te godine postao je visoki predstavnik Srbije u Stalnom mešovitom komitetu za pitanja sukcesije.

Pored službe u Lisabonu, bio je ambasador i u Zelenortskim Ostrvima i Sao Tome i Principe.

Sahrana u Lisabonu

Zbog smrti Olivera Antića sutra, u utorak, od 10 do 14 sati, biće otvorena Knjiga žalosti u zgradi Ministarstva spoljnih poslova (svečani ulaz na uglu sa Nemanjinom ulicom). Biće otvorena i elektronska knjiga žalosti. Ambasador će biti sahranjen u Lisabonu u petak 25. februara, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR




od Marija u 22.02.2022 00:42:10 h
     0 
Mozda je vec kasno kada je objavljeno, ali verujem da nije. Obzirom da je covek koji je pustio ovu vest uklonio svoj tvit, mislim da bi bilo uredu da to i vi uradite. Ne zato sto smatram da to treba da se prikriva ili zato sto, ne daj Boze, to podrzavam, nego zato sto jednog dana, to dete to moze da procita, a niko od nas ne moze da zna kakve osecaje to moze da probudi u deteu. Smatram da je dovoljno istraumirano i istresirano i da bi bilo previse i da ovo jednog dana procita.