Glas Javnosti

TUŽILAŠTVO IMA JOŠ MALO VREMENA: Ističe pritvor Goranu Džoniću, osumnjičen za MONSTRUOZNO UBISTVO tročlane porodice Đokić

Hronika
Autor: Glas javnosti

Goranu Džoniću 6. maja, na Đurđevdan, ističe pritvor, a još se i ne nazire sudska sudbina trostrukog ubistva porodice Đokić iz Aleksinca.

Ovaj penzionisani policajac je osumnjičen za teško ubistvo koje se zbilo 27. septembra u jutarnjim časovima u selu Moravac kada su mučki ubijeni Goran (57), Gordana (56) i Lidija (25) Đokić.

U pritvoru se još nalazi i njegov jedan sin, Stefan koji se po prvobitnom optužnom predlogu, poslatom Višem sudu, tereti za pomaganje, iako je bio u Kopnenoj zoni bezbednosti na radnom zadatku. Tužilaštvo i Viši sud posle prvomajskog praznika ne izjašnjava se precizno za medije.


Advokati svih strana u procesu kako kažu, ne mogu da komentarišu dalji tok događaja, rekavši da se očekuje potez Višeg suda.

- Puštanje Džonića iz pritvora ne dolazi u obzir jer su nađeni biološki materijali na novcu i revolveru iz koga je moguće pucano u Đokiće. O njegovom zadržavanju ili pak puštanju na slobodiu što je malo moguće odlučuje Viši sud. Stefanova sudbina za sada još nije definisana jer za njega nema nikakvih dokaza da je učestvovao u tome. Tužilaštvo je poslalo optužni predlog sudu koji je naložio da se neke formalnosti isprave tako da se zapravo čeka da Viši sud prihvati optužnicu po kojoj će izvoditi dokaze kasnije - rekao je jedan od advokata.


Rok od mesec dana da tužilaštvo ispravi te formalnosti je prva trećina maja meseca tako da se i taj datum približio.

Postoji mogućnost da se optužnica podigne samo protiv Goprana Džonića, a da se Stefan oslobodi okrivljenja, ali i da se zajedno nađu na optuženičkoj klupi. Džonić je sve vremne negirao da je počinio ubistvo već je govorio, a i danas kaže da je samo pratio kretanje pokojnih Đokića, piše Kurir.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR