Glas Javnosti

ŠOKANTNI DETALJI! Optužnica protiv Džonića puna rupa, posebno klimav deo u vezi sina Stefana

Hronika
Autor: Glas javnosti

Veće Višeg suda u Nišu u stadijumu formalnog ispitivanja optužnog akta, vratilo je optužnicu protiv Gorana Džonića iz Moravca i njegovog sina Stefana Višem javnom tužilaštvu da bi otklonili nedostatke.

Stefan se, osim krivičnog dela pomaganja u teškom ubistvu, sumnjiči i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a nezakonito posedovanje oružja i municije stavlja se na teret i njegovom ocu Goranu.

Kako se saznaje, razlozi za vraćanje optužnice su sadržani u nejasnoćama u utvrđenom činjeničnom stanju na kojima je akt zasnovan.

- U optužnom aktu su neprecizno navedene radnje Gorana Džonića koji je osumnjičen za egzekuciju tročlane porodice Đokić iz Moravca. Navedeno je da ih je on ubio ili u njihovom vozilu ili van njega, što znači da nije eksplicitno utvrđeno na koji način su usmrćeni a što je suštinski bitno za njegovo optuženje. Navedeno je da ih je držao u strahu, te ih prinudio da postupaju po njegovim nalozima u noći ubistva ali nije precizirano na koji način, da li pretnjom, prinudom ili na neki drugi način. Iz tog razloga, optužnica je vraćena na doradu - navode izvori upoznati sa ovim slučajem.

Optužni akt je posebno klimav u odnosu na Stefana Džonića koji ima nesporan alibi za noć ubistva jer je tada bio na poslu u Kopnenoj zoni bezbednosti kao profesionalni vojnik. Svi ostali dokazi, uključujući i biološko i grafološko veštačenje, takođe su ga oslobodili krivice. Međutim, tužilaštvo je odlučilo da ga tereti za pomaganje u teškom ubistvu zbog činjenice da je Goran koristio njegovu kuću da sakrije ukradeni novac ali i da ukloni tragove krivičnog dela.

- On se tereti da je svoju kuću stavio na raspolaganje ocu kako bi u garaži i dvorištu sakrio novac otet od žrtava te da se oprao u njegovom kupatilu. Međutim, nije uzeto u obzir da je Stefanova imovina Goranu bila dostupna i bez njegove saglasnosti. Ovo iz razloga što je plac na kojem je Stefanova kuća podignuta, Goranovo vlasništvo. Takođe, sasvim je očekivano da je Džonić imao ključeve sinovljeve kuće, naročito ako se uzme u obzir da je on dugo odsustvovao zbog prirode posla - objašnjavaju sagovornici.

Pronađeni meci od pištolja drugog kalibra

Kako "Blic" saznaje, tokom istrage su pronađeni su meci pa je moguće da je nepotvrđenom optužnicom, Stefan Džonić doveden u vezu sa njima, što bi moglo da objasni iznetu sumnju za krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Javnosti, međutim, još nije poznato šta je to što Džonićevog sina direktno povezuje sa likvidacijom svojih rođaka, porodice Đokić.

Koliko je do sada poznato pronađeni meci nisu od pištolja kojim je počinjeno ubistvo. S toga ostaje da se vidi kako će Viši sud ceniti optužni akt.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR