Glas Javnosti
posta

PREOKRET U SUĐENJU ZORANU MARJANOVIĆU! Sudija insistira na DOKAZU koje nije tražilo tužilaštvo a ni odbrana

Hronika
Autor: Glas javnosti

U višem sudu u Beogradu za danas je najavljen nastavak suđenja Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu Crvenka u Borči.

Predsednik sudijskog veća sudija Jelena Škulić na prethodnom ročištu zatražila je da joj se dostave fotografije optuženog, koje su snimili foto-reporteri u noći nestanka pevačice.

Interesantno je da je sudija Škulić sama insistirala na izvođenju ovog dokaza, koji nije bio predlog ni tužilaštva, a ni advokata odbrane. Očekuje se da bi danas i branioci mogli da u svetlu ovih novih okolnosti, takođe predlože izvođenje još nekih dokaznih radnji, pa i moguće nove svedoke.

Na prethodnom ročištu završeno je sa izvođenjem dokaza, koje je predložilo tužilaštvo, kao i Marjanovićevi advokati. Mnogi su očekivali da je tako ovaj sudski proces priveden kraju i da će biti zakazane završne reči. Ipak, to se nije dogodilo, već je predlog sudije Škulić doneo nastavak ovog višegodišnjeg sudskog postupka.

Marjanović na suđenja dolazi sa slobode, jer mu je pritvor ukinut pre izvesnog vremena, kada je nadležno krivično veće utvrdilo da na postoje razlozi za njegovo pritvaranje posebno kada se uzmu u obzir dokazi protiv optuženog, sa kojima je tužilaštvo raspolagalo u tom trenutku.

Tokom ovog sudskog postupka saslušano je na desetine svedoka. Ispitivani su i veštaci telekomunikacione struke, ali i stručnjaci za blato. Pročitani su izveštaji patologa, ali i izjava ćerke Zorana i Jelene, koja je bila na nasipu kobnog popodneva, pišu Novosti.

ORUŽJE

U IZVEŠTAJU veštaka patologa Zorana Stankovića navedeno je da je mlada žena usmrćena sa osam do devet udaraca metalnim predmetom u glavu, da je živa bila kada je bačena u kanal, u kom je kasnije pronađena. Navodi se i da postoji mogućnost da su u zločinu učestvovale dve osobe.

Oružje kojim je ubijena Jelena Marjanović nikada nije pronađeno.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR