Glas Javnosti

TAČNO JE! Oglasio se advokat Dijane Hrkalović nakon otkazivanja punomoćja

Hronika
Autor: Glas javnosti

Advokati nekadašnje državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijane Hrkalović otkazali su joj punomoćje.

Advokat Sead Spahović izjavio je danas da su on i ostali pravni zastupnici otkazali punomoćje bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović.

Upitan da li su on i još dvojica advokata otkazali punomoćje Hrkalović, Spahović je odgovorio potvrdno.

Na pitanje zašto je to urađeno, on je odgovorio da "zbog advokatske tajne i odnosa sa klijentom" na to pitanje ne može da odgovori.

- Ne mogu da odgovorim zašto je do toga došlo, ali da je do toga došlo, je tačno - rekao je on, prenosi Nova.rs. 

Pravni zastupnici Hrkalović su bili i advokati Ahmed Dlimedjac i Nenad Tasić. Viši sud je, kako je ranije objavljeno, početak sudjenja Hrkalović i još dvojici optuženih zakazao za 2. mart.

Ona se tereti za dva krivična dela trgovine uticajem, u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu i nezakonitog prisluškivanja Darka Eleza. Tužilaštvo za organizovani kriminal je zatražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

U istom predmetu terete se i bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik novosadske poilicije Milorad Šušnjić za zloupotrebu službenog položaja.

Za Milenkovića je zatraženo godinu dana zatvora, a za Šušnjića dve godine.

Hrkalović je negirala krivicu.

Portal Nova.rs je danas objavio da je pitanje da li će suđenje zaista početi u sredu 2. marta, kada je i zakazano, jer je Hrkalović ostala bez advokata.

Prema nezvaničnim informacijama, nadalje će je braniti advokat Vladimir Đukanović, inače poslanik Srpske napredne stranke.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR