Glas Javnosti

ADVOKATI OTKAZALI PUNOMOĆJE DIJANI HRKALOVIĆ! Šokiraćete se kad saznate ko je njen NOVI BRANILAC

Hronika
Autor: Glas javnosti

Advokati nekadašnje državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijane Hrkalović otkazali su joj punomoćje.

Punomoćje su joj danas otkazali advokati Sead Spahović, Nenad Tasić i Ahmed Delimeđac, potvrdio je  Tasić, ali nije želeo da komentariše razloge za ovaj potez.

Kako mediji prenose, novi branilac bivše državne sekretarke MUP-a biće advokat Vladimir Ðukanović, predsednik odbora za pravosuđe Skupštine Srbije, a po toj funkciji i član Državnog veća tužilaca i Visokog saveta sudstva.

Suđenje treba da počne u sredu pred Specijalnim sudom, ali s obzirom na promene advokata, očekuje se odlaganje radi pripreme odbrane i uvodnih reči.

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) zakazalo je, podsećanja radi, za 2. mart početak suđenja bivšoj državnoj sekretarki, kao i još dvojici bivših policijskih funkcionera koji se terete zajedno sa njom, preneo je portal "Nova.rs".

Optužnim predlogom tužilaštva Hrkalović se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Podsetimo, Hrkalović je uhapšena 15. oktobra i u pritvoru je bila do 10. decembra, kada joj je pritvor bio ukinut odlukom Specijalnog suda, nakon što je tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv nje.

Međutim tužilaštvo se žalilo na tu odluku pa joj je pritvor ponovo određen 14 dana kasnije, 24. decembra.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR