Glas Javnosti

POČINJE SUĐENJE DIJANI HRKALOVIĆ: Tereti se za teška krivična dela, pored nje, na optuženičkoj klupi i on

Hronika
Autor: Glas javnosti

Suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović treba da počne u sredu, 2, marta, u Specijalnom sudu u Beogradu povodom optužbi da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Sa njom će se na optuženičkoj klupi naći i bivši načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Hrkalovićka će na suđenje biti privedena iz Okružnog zatvora u Beogradu, gde se nalazi od 24. decembra, dok će dvojica bivših policajaca doći u sud sa slobode, jer im pritvor nije određen. Bivša državna sekretarka MUP-a nalazi se u pritvoru zbog opasnosti od bekstva.


Na početku suđenja Hrkalovićka i druga dvojica optuženih će se kratko izjasniti da li priznaju ili ne priznaju krivično delo, nakon čega će tuzilac sudu predstaviti optužnicu i dokaze kojom ih potkrepljuje. Nakon toga, uvodnu reč dobiće advokati optuženih i predstaviti svoje kontraargumente i dokaze i predložiti svedoke.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal, Hrkalovićka se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.


Za Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za Šušnjića dve godine zatvora. Hrkalovićka se tereti da je naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševica 30. januara 2017. u Beogradu.


Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen od tih optužbi, a sada je u pritvoru i optužen je za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi", među kojima je pet teških ubistava, dok se za još dva vode istrage.

Hrkalović se tereti i da je sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza, tamo počinjenih, krivičnih dela.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR