Glas Javnosti

SVEDOCI PRIČALI O TELEFONIMA! U specijalnom sudu nastavljeno suđenje Predragu Koluviji

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Specijalnom sudu nastavljeno je suđenje vlasniku imanja "Jovanjica" Predragu Koluviji.

Završeno je još jedno ročište u postupku poznatijem javnosti kao „Jovanjica 1“, u kojem je prvookrivljeni Predrag Koluvija kao organizator kriminalne grupe koja je neovlašćeno uzgajala i prodavala marihuanu.

Danas su saslušana dva svedoka, oba svedoka koja su radila na imanju Jovanjica od septembra 2019. godine pa sve do policijskog upada na imanje Jovanjica 13. novembra 2019. godine. U pitanju su dva zaposlena Mirjana Arsić i Saša Grnčarski. 

Svedok Mirjana Arsić, koja je bila zaposlena kao šef transporta na Jovanjici, ispričala je da je dobila na korišćenje službeni telefon "blekberi" i broj, kao uostalom i većina zaposlenih, i istakla da sa Koluvijom nikada nije direktno komunicirala. 

Na pitanje odbrane da li joj je poznato ko je obezbeđivao Jovanjicu, da li ima saznanja da su na imanju postojali određeni podrumi, i da li je ikada videla pakete oblepljene crnom streč folijom, ona je odgovorila: 

- Podruma koliko znam nije bilo, a, imanje su obezbeđivali stariji ljudi iz privatnog obezbeđenja. Kad je reč o tim paketima, tražila sam od naših dobavljača da ih oni "strečuju", jer mi nismo imali magacin, a kupci su zahtevali da paketi budu tako dostavljani. 


Arsić je rekla da je dve godine nakon upada posedovala telefon, te da se nakon toga polomio, pa ga je dala prijatelju, inače bivšem kolegi sa imanja, a Grnčarski je rekao da mu je telefon ostao na imanju Jovanjica onda kada je policija tamo upala i da je tamo ostao sve vreme.

Tužilac za organizovani kriminal Saša Drecun im je predočio dokaze, odnosno, fotodokumentaciju, slike prepiski koje su imali sa Koluvijom, Arsić je potvrdila da to jeste njena prepiska sa Koluvijom, ali je rekla da je komunikacija vršena preko aplikacije Telegram, dok je određene poruke Grnčarski rekao da prvi put vidi, piše N1.

Sledeće ročište u postupku "Jovanjica 1" zakazano je za 9. jun.

Takođe se vodi i postupak "Jovanjica 2". Pripremna ročište nisu daleko odmakla od početka, od maja prošle godine ne uspeva sudsko veće da održi pripremno ročište.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR