Glas Javnosti

Supruga hirurga saslušana u tužilaštvu: ŠUTIRAO ME, DAVIO KABLOM…

Hronika
Autor: Glas javnosti

Hirurg sa VMA koji se sumnjiči da je brutalno pretukao suprugu u pritvoru je od 2. februara.

Supruga Nikole Ostojića (48), hirurga sa VMA osumnjičenog da je brutalno pretukao svoju suprugu Ivanu O. (42) u porodičnoj kući u Zemunu, saslušana je u Trećem osnovnom tužilaštvu. Ona je, kako saznaje Telegraf.rs, potvrdila da ju je muž tukao 27 dana, odnosno u periodu od početka januara do početka februara.

"Ona je izjavila da ju je Nikola tukao skoro mesec dana u porodičnoj kući u Zemunu, šutirao nogama u glavu i telo, navela da ju je davio kablom, čupao za kosu, udarao raznim predmetima, ponižavao, vređao. Do detalja je opisala sve šta se dešavalo u tom periodu", rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Takođe je naveo da je potvrđeno da Nikola boluje od bolesti zbog koje mu krvari koža na prstima, te da je izgubio osećaj u rukama, kao i to da je u tom periodu bio na jakim lekovima, kortikosteroidima...

Naredni svedok koji bi trebalo da bude ispitan je kum supružnika.

Inače, Nikola je u sobi u Oružnom zatvoru sa tri cimera i dane provodi na lekovima za smirenje.

"On je stabilan, svestan je posledica dela koje je počinio. Normalno rezonuje i redovno uzima terapiju jer ima bolest kože prstiju na rukama. Takođe redovno uzima lekove za smirenje, jer pritvor nije njegovo prirodno okruženje. Brat mu redovno dolazi u posetu, bila mu je i sestričina, a ima i sestru u Švajcarskoj koja planira da dođe", rečeno je za Telegraf.rs.

Supruga I. O. je imala operaciju pre 10 dana i nakon što je izašla iz bolnice preuzela je brigu o troje maloletne dece.

"Ona je imala operaciju lakta, bila je na ortopediji i puštena je iz bolnice. Sa njom je njihovo troje maloletne dece", rekao je za Telegraf.rs sagovornik iz istrage slučaja.

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je 3. februara pritvor do 30 dana Nikoli Ostojiću, hirurgu koji se sumnjiči da je brutalno pretukao suprugu.

Pritvor mu je određen po zahtevu nadležnog Tužilaštva, a kako boravkom na slobodi, ne bi ponovio delo uticao na svedoka, kao i zbog uznemirenja javnosti i zaprećene zatvorske kazne.

"Nikola Ostojić uhapšen je 2. februara od strane PS Zemun po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva zbog sumnje da je od početka januara do početka februara u više navrata svoju suprugu šutirao nogama u telu i glavu i udarao rukama, te je udarao raznim predmetima kojima joj je naneo teške telesne povrede, davio je kablom, čupao za kosu, pretio, ponižavao i vređao, a povrede joj je naneo u predelu glave, butina, vrata, trupa, ruku, polomio joj je 4 rebra i levu laktičnu kost i naneo teške telesne povrede. Osumnjičeni se branio ćutanjem", saopštili su iz tužilaštva.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR