Glas Javnosti
posta

STRAVIČAN SPISAK NAJVEĆIH SRPSKIH MAKROA : Podvodili maloletnice, pevačice, a jedna javna kuća se izdvaja po užasu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Hapšenje kriminalne grupe u Beogradu koja se bavi organizovanjem prostitucije na čijem čelu je bila Neda S., a koju još čine njen suprug Samir B.,Nina R., Milica M., Milica O. i Vesna V., ponovo je otvorilo temu o "najstarijem zanatu"

Tema podseća  na masovno hvatanje makroa koje se dogodilo u junu ove godine, takođe u Beogradu kao i na druge najpoznatije slučajeve hapšenja "poznatih podvodača devojaka".

Ceo posao vodila je Nada B. (34) , a sumnja se da je devojke do hotela odvozio Samir koji je inače hapšen zbog droge. On se brinuo i o tome da devojke budu "sigurne".

Klijenti su za veče sa devojkom plaćali između 150 i 200 evra, a njima su davali 50 evra.

Kriminalna grupa oglašavala se putem jednog sajta. Novac su delilili među sobom u zavisnosti ko je imao koju ulogu. Za njih je radilo oko deset devojaka. Grupa je saslušana juče, a svima je predložen pritvor zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i pasnosti da će u krtakom vremenskom periodu ponoviti ili izvršiti neko drugo krivično delo.


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe u junu ove godine zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u vršenju prostitucije, a kako se vidi iz priloženog videa, neki od njih su uhapšeni u krevetu na spavanju - u gaćama.

Uhapšeni su R. M. (43), S. T. J. (43), S. D. (33), G. S. (51) i Đ. A. (25), svi iz Beograda. Sumnja se da su oni, od januara do sredine juna ove godine, iznajmljivali stanove na teritoriji grada u kojima su boravile devojke koje su vrbovali da se bave prostitucijom piše Telegraf

Pripadnici organizovane kriminalne grupe terete se da su putem sredstava javnog informisanja organizovali oglašavanje prostitucije, kao i da su najmanje sedam devojaka odvozili na adrese na kojima su se sastajale sa klijentima.

Novac stečen posredovanjem u vršenju prostitucije osumnjičeni su delili između sebe u zavisnosti od zadataka koje su imali u izvršenju krivičnog dela.

Mihailo Maksimović iz Šapca, poznat po nadimku estradni makro, više puta je hapšen zbog podvođenja devojaka među kojima su mnoge poznate pevačice, starlete, učesnice popularnih rijaliti programa. On je prilikom hapšenja priznao čime se bavi, a potom je tokom saslušanja iznosio detalje svog biznisa. sa njim je uhapšen i Dušan Milenković.

Izjave koje je davao odnosile su se na devojke koje je nudio. Kako je istakao, postojala su jasna pravila.


- Pravilo broj jedan da neka devojka uđe u moju firmu bilo je da bude dobar čovek. Druga stavka je da bude ozbiljna i da zna šta hoće. U mojoj firmi je postojao sistem kao i u svakoj drugoj firmi. Radile su po osam sati i za to vreme su pružale onoliko usluga koliko su one želele. Rekord je postavila devojka koja je imala devet muškaraca za osam sati radnog vremena, ali je to bilo samoinicijativno. Ona je tada zaradila oko 10.000 evra. Treća stavka da zaposlim nekoga kod sebe bilo je da želi da radi na sebi. Devojka koja se bavi ovim poslom mora da izgleda lepo u svakom smislu i da parira klijentu - rekao je Mihailo.

Inače, prema nezvaničnim navodima, novac koji je zarađivao od prostitucije "prao" je na Kipru, a navodno je za šest meseci zađaivao pola miliona evra.

Ljubiša Vasić, poznat po nadimku - prva frizura Srbije i konobar J. J. (62) uhapšeni su u aprilu u Vasićevoj kafani koja se nalazi u Mihajlovcu kod Smedereva zbog trgovine ljudima, a policija mu je upala u lokal baš u trenutku kada su se dešavale "orgije" u tajnim sobama.


- Tužilaštvo i policija su dobili dojavu da Vasić, koji je nekoliko puta hapšen zbog prostitucije, ponovo u svojoj kafani drži devojke. Policija je čekala da ih uhvati na delu. Upravo se to i dogodilo. Čak su pronašli i tajni prolaz koji vodi ka tim prostorijama. Sobe za orgijanje su na spratu - kaže osoba iz istrage ovog slučaja.

Dodaje da je Vasiću oduzeto oko 2.000 evra za koje se pretpostavlja da su zaradili podvođenjem.

Podsetimo, gosti su, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru, deo novca plaćali radnicima objekta za korišćenje soba na spratu, do kojih se dolazilo skrivenim prolazom, a ostatak devojkama koje su pružale seksualne usluge. Osumnjičeni Ljubiša Vasić i ranije je hapšen zbog podvođenja devojaka u svom lokalu kpd Smedereva, a tada se spekulisalo da je dnevno od podvođenja zarađivao 500 evra.

Porodica Nikolić iz Mirijeva podvodila devojku (19) u prostorijama kuće čije su prostorije specijalno opremljene za te prilike - prigušena svetla, mermer, crvene zavese, francuski krevet i desetine boca alkohola.

Beograđani Jasmina Nikolić (44), njen suprug Goran (50), ćerka Kristina (24), sin Miroljub (19), kao i njihov vozač Demiri Bajram (46) uhapšeni su pre tri godine zbog sumnje da su se bavili trgovinom ljudima i primoravali devojku (19) da se prostituiše s trojicom muškaraca dnevno.


Uhapšena porodica je nesrećnu tinejdžerku primoravala na prostituciju punih sedam meseci,
 a sav novac koji su njeni klijenti plaćali uzimali su i delili međusobno.

Jasmina je bila mozak operacije i ubedila je devojku da je njihova rođaka iskoristivši njeno loše materijalno stanje i životne prilike. Kada je devojka prešla kod nje u kuću, ona je smislila pakleni plan, njene slike objavila na internetu i nudila seks za novac.

Prostorije u kojima je devojka seksualno zadovoljavala mušterije bile su adekvatno opremljene za tu priliku.

Mermerne pločice sa znakom poznatog modnog brenda, dnevna soba puna alkoholnog pića, a u spavaćoj sobi, koja je najviše korišćena - prigušena rasveta, roze zavese na prozoru, a na velikom francuskom krevetu plišani srce i meda.

Jedan zid u kući Nikolići su posvetili ikonama svojih svetaca zaštitnika. Jasmina je navodno s klijentima ugovarala sastanke za seks, a tinejdžerka je čak imala i po tri klijenata dnevno. Zlostavljanoj devojci su navodno pretili, pa iz straha nije smela da prijavi svoje makroe.

Duško Banjac i Nikola Anđelić, koji su uhapšeni u maju zbog posredovanja u elitnoj prostituciji, priznali su krivicu i osuđeni na po 14 meseci zatvora, uslovno tri godine i na novčane kazne od po 400.000 dinara, saopšteno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Jelena Jojić, beogradska madam koja je uhapšena zbog sumnje da je posredovala između klijenata i prostitutki i za to uzimala 40 procenata zarade, takođe je priznala krivicu i osuđena je na 15 meseci zatvora, uslovno 4 godine i 500.000 dinara.

Inače, Nikola Anđelić je unuk pevača Ere Ojdanića, dok je Banjac javnosti poznat kao menadžer pevačice Kaje Ostojić.

Madam Stela, Estera G. i njen suprug Velimir u žižu javnosti dospeli su 90-ih kada su u ponudi imali Ukrajinke i Ruskinje. Policija bi ih nakon hapšenja, proterala preko najbliže granice sa Republikom Srpskom, ali su se one, po pravilu, vraćale posle nekoliko dana i nastavljale „posao“.

Inače, lokal u Majuru je po prostituciji poznat decenijama, a ovi supružnici uhapšeni su pre dve godine.

Ovaj lokal ranije se zvao “Zlatna greda” i uvidom u javno dostupne informacije o ovim lokaliama, vidi se da je prvi bio na Velimirovo, a sada na Esterino ime, te da je samo promenjen naziv. Zvanično su se predstavljali prethodno kao motelski smeštaj, a sada kao restoran. Ipak, upućeni Šapčani rekli su nam da je poznato da je “Zlatna greda” godinama leglo prostitucije. Kafana postoji više od 100 godina, a u pitanju je porodični biznis koji su nasledili.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR