Glas Javnosti
Posta

PROSTITUCIJA 'CVETA', SRPKINJE PREDVODE: U akcijama 'Dolar' i 'Kristal' uhapšene devojke iz Srbije, a evo zašto biraju Srpsku za 'posao'

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

U akcijama "Kristal" i "Dolar", koje su izazvale dosta pažnje javnosti i u Srbiji i u Republici Srpskoj, uhapšene su srpske državljanke zbog pružanja i organizovanje seksualnih usluga za novac.

Akcija "Kristal" je posebno izazvala pažnju u regionu, jer je među uhapšenim bila i poznata srpska starleta Tijana Maksimović poznatija kao Tijana Ajfon. Ono što je interesantno, jeste da su i prilikom hapšenja i u Banjaluci i u Bijeljini zatečeni strani državljani.

Kako tvrde kriminolozi, postoje informacije da strani državljani dolaze u Srpsku, jer je tamo "cenovnik" dosta niži nego u Srbiji ili Sloveniji.

- Postoje informacije da državljani Srbije često dolaze u pogranična mesta gde iznajmljuju vikendice i organizuju žurke, a na kojima se često organizuje i pružanje seksualnih usluga za novac. Često se dovode i devojke iz Srbije - kaže Srpskainfo od dobro upućenog izvora.

Međutim, ono što im sada predstavlja problem jeste što je policija krenula u nameru da se obračuna protiv organizovanja prostitucije. Osim ovih vidova organizovane prostitucije, u Banjaluci je policija hapsila i devojke koje su pružale seksualne usluge pod plaštom masaže.

Da podsetimo, u maju prošle godine policija je u akciji "Kristal" u vikendici kod Bijeljine zatekla veći broj osoba kao i nekoliko devojaka iz Srbije, među kojima je bila i Tijana Ajfon. Među zatečenim osobama, bilo je dosta kriminalaca, biznismena, ali i poznati sudija iz Slovenije.

Akcija "Dolar"

U akciji "Dolar" policija je petak uveče u Banjaluci ušla u striptiz bar u jednom banjalučkom hotelu. Tu su zatečena četiri Slovenca i šest devojaka. Dve djevojka su iz Banjaluke, a ostale iz Srbije.

Kod devojaka je pronađena veća količina novca za koji se sumnja da potiče iz prostitucije, a dvie su i priznale da su se bavile "najstarijim zanatom na svetu".

Izvor uključen u istragu, otkriva nam da je banjalučka policija tokom ove akcije došla do potvrđenih operativnih saznanja i informacija šta se dešava u pomenutom lokalu, pa je sinoć posle 23 časa policija upala u kafić.

- I pored zabrana, lokal je radio posle 22 časa, a u njemu je zatečeno više od 20 osoba - kaže izvor.

U objektu su zatečena četiri državljanina Slovenije, koji su testirani na opojne droge, i bili su pozitivni na kokain, a kod jednog je pronađen gram kokaina.

- U lokalu je zatečeno šest devojaka koje su radile kao plesačice. Dve devojke su iz Banjaluke i četiri iz Srbije koje su ovde takođe radile, a koje nisu prijavile boravak - pojasnio je izvor . Prema njegovim rečima ukupno je uhapšeno 11 osoba.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP