Glas Javnosti
Posta

Prostitucija u porastu u Crnoj Gori prouzrokovana siromaštvom i epidemijom

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Poslednjih meseci u Crnoj Gori je u porastu prostitucija, a to širenje nije sprečila ni epidemija novog korona virusa.

Virus Kovid-19 samo je uticao na vreme kada se nude usluge, piše podgorički portal Vijesti pozivajući se na zvanične podatke.

Kako se navodi, zbog sve većeg siromaštva i gubitka radnih mesta zbog epidemije, sve je više onih koji nude seksualne usluge, a sve je više slučajeva kada žena na nagovor supruga počinje da se bavi prostitucijom.

Kako prenosi portal, usluge prostitucije su se više nudile tokom dana, kako bi se izbegle mere zabrane kretanja koje su važile od proglašenja epidemije.

Direktorka nevladine organizacije "Sigurna ženska kuća" Ljiljana Raičević kaže da je prema njenim saznanjima prostitucija procvetala poslednjih meseci kako se povećava siromaštvo i da su u pitanju "maloletnice, izbeglički kampovi", ali i da je policija znala za neke događaje i da nije reagovala.

Kako je rekla, sve je više slučajeva da je žena primorana da se bavi tim poslom, a kao primer navela je ženu iz Nikšića, majku cetvoro dece, koju je muž alkoholičar primoravao da se bavi prostitucijom, ponekad i za pet evra.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP