Glas Javnosti

ŠOKANTAN OBRT U ISTRAZI: Italija zgrožena zbog kasapljenja Srbina, karabinjeri se prave ludi zbog 450 kilograma kokaina!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Srbin Dragan Panić (51), mornar iz Omoljice kod Pančeva pronađen je mrtav, sa prerezanim grkljanom na teretnjaku koji je iz Brazila u italijansku luku Đenova prevozio kafu i 450 kilograma droge.

Na brodu "MSC Adelejd", koji je iz Brazila došao u italijansku luku Đenova, zaplenjeno je 450 kilograma kokaina visoke čistoće, koji je bio sakriven u kontejneru s kafom. Istražitelji su se šokirali kad su, prilikom pretresa broda, pronašli i telo muškarca sa prerezanim grkljanom, za koga se ispostavilo da je Srbin poreklom iz Omoljice kod Pančeva.

- U prostoriji na brodu, takozvanoj strojnici, nađeno je telo moreplovca s ranom na grlu. Na zidu je krvlju bila ispisana poruka upućena njegovoj supruzi, a navodno se pominje i bog. Navodno, radi se o nekoj vrsti oproštajne poruke - pišu italijanski mediji, a prenosi kurir.rs.

- Proverava se da li je smrt Srbina povezana s kokainom, koji je bio skriven u jednom od kontejnera na plovilu. Ispitaće se da li je Panić umešan u šverc narkotika iz Brazila. Takođe, ispitaće se da li je on ili, možda, neko drugi napisao poruku na zidu, kako bi sve izgledalo kao samoubistvo.

Na brodu je ukupno bio 21 član posade, a neki od njih su istražiteljima ispričali da su videli da se Dragan šeta sa sečivom u ruci, nožem ili žiletom, kao i da ga je jedan kolega zatekao kako sebi reže grkljan, pa baca žilet. Još se navodi kako je čudno što kraj tela nije pronađen ni nož, ni žilet, niti bilo koji drugi predmet ili oružje, tako da je vrlo moguće da se ovde radi o ubistvu.

Istražitelji su navodno znali da se na brodu nalazi sumnjivi tovar koji je bio pod prismotrom od momenta kada je isplovio iz Rio de Ženeira.

- Kokain izuzetne čistoće, čija se vrednost procenjuje na 30 miliona evra, bio je spakovan u 450 paketa od po kilogram, a paketi su bili u 14 kesa. Okružna uprava za borbu protiv mafije Ðenova, s tužiocem i Jedinicom za ekonomsku i finansijsku policiju, pratila je teretnjak od Brazila, sve dok se nije usidrio u italijanskoj luci. Kad je brod došao u luku, svi kontejneri su stavljeni pod video-nadzor i bili su u zoni maksimalnog obezbeđenja. Niko ništa nije smeo da dira, ali je jedan od zaposlenih u luci Pra, verovatno ne znajući da je brod pod nadzorom, prišao i počeo da vadi kese s drogom, pišu italijanski mediji, a prenosi kurir.rs.

Ne isključuje se ni mogućnost da je kokain povezan s balkanskim kartelom, a da je u Evropi trebalo da ga preuzmu pripadnici nekog od ovdašnjih klanova. Meštani Omoljice su šokirani i zgroženi zbog ovog slučaja, a Dragana su, objašnjavaju, poslednji put videli pre četiri meseca.

- Kad smo čuli šta se desilo, šokirali smo se! On ne bi digao ruku na sebe, sve je to veoma sumnjivo. Komšija je bio miran, porodični čovek, za kojim sada žale žena, sin, ćerka, dvoje unučadi i njegovi roditelji. Znao je da bude po tri, četiri meseca na tom brodu, a potom se vrati kući i bude po mesec dana. Ne verujemo da on ima ikakve veze s tom drogom. Nikad čovek nije imao mrlju, možda je video nešto što nije trebalo. Ubeđeni smo da je ubijen. Policija mora da ispita te njegove kolege - kažu meštani.

Draganov sin, Nemanja je objasnio da ne zna šta se desilo sa njegovim ocem, ali da on nije nikakav narko bos.

- Ne znam šta se desilo. Samo je firma pozvala moju majku i rekla da je preminuo. Otac je otišao pre sedam godina da radi na brodovima, on je vrhunski mehaničar i cenili su ga u kompaniji. Svaki dinar je pošteno zaradio i nek provere njegov račun. Otišao je da zaradi za kuću, da meni digne sprat i da nas obezbedi. Mi smo jedna seoska porodica, poštena, i nismo nikakva narko-kartel porodica - rekao je Nemanja Panić i dodao da je njegova majka sada na lekovima, jer je bila veoma vezana za muža. Draganova supruga samo je kratko izašla pred predstavnike medija rekavši da je on bio "najbolji muž i otac na svetu".

Droga koju je finansijska policija zaplenila u noći između nedelje i ponedeljka bila je deo serije kokaina od skoro pola tone, podeljene u 400 vekni od nešto više od kilograma. Količina koja bi na tržištu donela najmanje 30 miliona evra. Supstanca je utovarena u 14 vreća spremljenih u kontejner koji je utovario MSC Adelaide, koji je dolazio iz Rio de Žaneira, pišu italijanski mediji.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO IZ PODGORICE: GDE JE BRANO MIĆUNOVIĆ?







SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR